Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Arquitecte de software de telecomunicacions

Descripció

L'analista de software de telecomunicacions determina les especificacions tècniques i desenvolupa l'arquitectura del software del sistema a partir dels requeriments del client. Les seves propostes les utilitzarà l'equip de programació que desenvoluparà el software especificat.

Aquest professional participa en projectes de l'àmbit de les telecomunicacions via satèl·lit, en l¿anàlisi, disseny i implementació de software que compleixen uns requeriments operatius característics: la resposta en temps real i la concurrència d'accessos al sistema de telecomunicacions. Els sistemes en temps real proporcionen una resposta immediata a un requeriment, característica imprescindible en entorns com el del control de satèl·lits espacials. A més, aquests sistemes de comunicació han de ser capaços de suportar demandes i accessos a informació múltiples i simultanis (concurrents), de manera que és necessari gestionar-ne la seqüència de processament a fi d'evitar respostes errònies i respectar les diferències de prioritat. L'analista de software de telecomunicacions ha de tenir en compte aquests requeriments, que són fonamentals en la indústria aerospacial.

Tasques

  • Fa la recollida i anàlisi dels requisits segons la demanda i les aplicacions previstes i la tipologia d'usuari.
  • Determina les especificacions del sistema i en desenvolupa l'arquitectura.
  • Dóna suport tècnic als programadors que estan al seu càrrec.
  • Programa les àrees o mòduls de software més complicats.
  • Elabora els plans de proves, que són imprescindibles per evitar problemes futurs i que són documentats per a deixar-ne constància.
  • Executa les proves d'integració i implantació. Un cop dutes a terme les proves individuals de cada programa, que realitzen els programadors que han desenvolupat el programa, l'analista procedeix a la prova de conjunt de tots els programes que formen l'arquitectura del software dissenyada. Aquestes han de garantir el funcionament correcte del conjunt dels programes i els intercanvis d'informació previstos entre ells.
  • Ofereix assessorament sobre tecnologia de telecomunicacions.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE