Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

És el/la professional que assessora i introdueix modificacions en la imatge d'un grup de persones per tal que aquestes transmetin els valors i missatges d'un col·lectiu concret, d'una corporació o entitat.

Comprèn l'estudi i valoració de les necessitats del/de la client com a persona jurídica i l'assessora sobre la imatge que ha d'oferir el seu equip humà, en tota la seva extensió jeràrquica i funcional. Una imatge col·lectiva que ha de ser harmonitzada i coherent amb la imatge de l'empresa, de les instal·lacions, dels productes, etc.

L'assessor/a d'imatge col·lectiva pot trobar-se al servei de l'equip directiu, o pot suposar una eina de treball per als departaments de Recursos Humans, Màrqueting, Comunicació, etc.

Tasques

  • Ajuda el/la client en la concreció de la seva identitat corporativa, concretant els missatges i valors que vol transmetre.
  • Estableix els elements iconogràfics, d'expressió, actituds i habilitats perquè un grup o col·lectiu transmeti els missatges i valors corporatius prèviament definits.
  • Fa la proposta gràfica i visual de la imatge del col·lectiu, utilitzant eines i recursos que li són propis.
  • Demana a altres professionals col·laboradors/es l'aportació dels serveis i dels productes per implementar els canvis a la imatge del col·lectiu (disseny d'uniformes, complements, eines de treball, etc.).
  • S'encarrega de la formació del col·lectiu en totes aquelles capacitats i habilitats necessàries per assolir una bona implementació de la imatge col·lectiva, cercant la complicitat de l'equip.
  • Coordina l'adequació de les característiques físiques, d'expressió, les actituds i les habilitats que posseeixen les persones del col·lectiu als missatges i valors que l'entitat vol transmetre.
  • Coneix i aprèn les relacions laborals i contractuals existents entre el grup o equip i la jerarquia superior, així com la legislació i jurisprudència vinculada a tots els/les treballadors/es i, en particular, als del sector concret.
  • Estableix els criteris de qualitat del treball o de la imatge col·lectiva assolida.
  • Redacta el manual de procediment en imatge col·lectiva, el qual forma part del protocol d'imatge i estil de la entitat, corporació, etc.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE