Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'auxiliar comptable desenvolupa funcions de facturació en dependència i sota la supervisió del o la comptable.
El perfil d'auxiliar comptable realitza la seva feina en grans i mitjanes empreses, en que el volum de facturació és elevat i es requereix una persona que es dediqui específicament a les tasques associades al perfil; en canvi, en les petites empreses, la persona que treballa d'auxiliar comptable també acostuma a dur a terme tasques de caràcter administratiu.

La feina que realitza l'auxiliar comptable està relacionada amb les que duen a terme d'altres professionals de l'empresa, per tant, encara que no hi hagi d'altres persones que realitzin el mateix tipus de feina, les tasques d'aquest/a professional incideixen en l'equip de treball.

Tasques

Les tasques associades al perfil d'auxiliar comptable són les següents:
  • Introduir les dades financeres i comptables de l'empresa en el software de gestió de què es disposi per realitzar els assentaments comptables (registres o anotacions de cadascuna de les operacions que modifiquen el patrimoni d'una empresa o que suposen un moviment en els seus comptes). Això, comprèn la introducció de dades relacionades amb la comptabilització de les factures emeses i rebudes per l'empresa, de les provisions, de les dotacions, de les amortitzacions, dels impostos a pagar, de la caixa (metàl·lic disponible) i de les nòmines.
  • Editar i extreure informació comptable (deutes, factures pagades i impagades, saldos, etc.) a través del software de gestió de l'empresa i elaboració de taules dinàmiques d'Excel de dades comptables.
  • Conciliar els albarans amb les factures, és a dir, comprovar que els valors d'ambdós coincideixen.
  • Desenvolupar tasques de suport administratiu, com la gestió dels cobraments, dels/de les proveïdors/es.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE