Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Clinical trial assistant (CTA)

Descripció

La Llei del Medicament defineix l'assaig clínic com "tota avaluació experimental d'una substància o medicament, a través de la seva administració o aplicació a éssers humans". Durant l'any 2008, es van aprovar un total de 664 assajos clínics a Espanya.

L'assistent d'assajos clínics pertany al personal administratiu del departament responsable dels assajos clínics d'una empresa farmacèutica. Treballa com a assistent del/de la clinical research manager (CRM) i del/de la monitor/a d'assajos clínics (clinical research assistant - CRA). Les seves funcions principals són de caràcter administratiu, tot i que està especialitzat/da en temes clínics. Apart de profunds coneixements sobre l'organització i la gestió d'una oficina, és imprescindible conèixer els processos, els departaments i la terminologia clínica. Un assaig clínic és un projecte multidisciplinari i, generalment, també internacional. L'assistent d'assajos clínics esdevé important per a una comunicació interna i externa efectiva del departament.

Tasques

Les tasques generalment associades a aquest perfil professional són:
  • Realitza les tasques administratives per al correcte desenvolupament de l'assaig: gestiona la correspondència, trucades, agendes, organització i seguiment de reunions.
  • Crea i actualitza les bases de dades.
  • Gestiona els enviaments de documentació als comitès d'ètica i a les autoritats sanitàries competents.
  • Dóna suport al/a la monitor/a d'assajos clínics (CRA) en tasques de monitoratge.
  • Gestiona els pagaments, porta el control administratiu dels pressupostos dels assajos i negocia els contractes.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE