Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Biofinancial analyst

Descripció

L'anàlisi financera és una disciplina dirigida a desenvolupar metodologies de recerca i de diagnòstic de la situació financera d'una organització, basades en la informació econòmicofinancera i en la informació de l'entorn econòmic amb el qual interactua.

En el camp de la biotecnologia, els projectes necessiten quantioses inversions i solen comportar en si mateixes un risc molt elevat. Les dificultats de finançament actuals es deuen, sovint, a un desconeixement i/o incomprensió del projecte que requereix finançament per part d'inversors no especialitzats. Per tant, s'ha d'entendre amb detall la globalitat i la complexitat del projecte en el qual s'inverteix.

El/la analista financer/a en biotecnologia és el/la responsable de realitzar anàlisis econòmiques per avaluar projectes, idees de negoci o empreses en biotecnologia i assessorar sobre les inversions a realitzar.

Tasques

Les tasques varien en funció del perfil de l'analista (financer-tècnic) i de l'entitat en la que col·labori: una entitat financera o banca, una empresa gestora d'un fons d'inversió (capital risc) o bé en una empresa o laboratori farmacèutic.
  • Avalua plans de negoci i viabilitat d'empreses per assessorar sobre possibles inversions, tant en empreses de base tecnològica de recent creació (start-ups), com en empreses ja consolidades.
  • Assessora la seva clientela sobre inversions en empreses i/o projectes de biotecnologia i proporciona recolzament analític quan és necessari.
  • Confecciona anàlisis, informes i recomanacions a partir dels estats financers i estats de comptes.
  • Interpreta dades complexes sobre la situació financera i del mercat.
  • Analitza la rendibilitat de futures oportunitats de creixement, noves línies de negoci, fusions i adquisicions.
  • Redacta estudis sobre el potencial valor econòmic dels resultats de la recerca encara en desenvolupament.
  • Fa la valoració financera per a la sortida al mercat borsari d'una empresa.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE