Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Agent divulgador de la cultura telemàtica; Animador/a TIC.

Descripció

L'animador telemàtic realitza tasques destinades a generar, promoure i difondre l'ús de les noves tecnologies de la comunicació i la informació dins l'àmbit de la ciutadania, tant en accions d'introducció, iniciació i formació destinades a col·lectius específics, com en el desenvolupament de continguts en suport multimèdia i digital per a Internet i altres tecnologies afins.

Tasques

 • Forma en l'ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.
  Dissenya, planifica i imparteix sessions formatives, d'acord a les necessitats detectades en els col·lectius de persones que atén, i destinades a donar a conèixer les possibilitats i els recursos d'Internet i altres tecnologies de la informació i la comunicació. D'igual forma, entrena de forma pràctica els col·lectius perquè aprenguin a moure's per la xarxa (navegació, interacció, buscadors, transaccions comercials, etc.).
  Selecciona, adapta o elabora instruments i recursos didàctics, en funció de les característiques dels seus usuaris.
  Realitza un seguiment diferit dels resultats i l'impacte d'aquestes accions formatives.
 • Fomenta i promou la creació de xarxes ciutadanes, i contribueix a la democratització de les xarxes d'informació i comunicació, com a eina per a la participació ciutadana.
  Orienta i dóna suport a organitzacions dins l'àmbit de la societat civil sobre les possibilitats que els ofereixen les noves tecnologies de la informació i la comunicació, per tal d'estendre'n l'ús en els processos de participació ciutadana i fomentar noves vies de diàleg amb les administracions públiques.
  Orienta i dóna suport a les administracions públiques i altres organitzacions afins, per tal que emprin les noves tecnologies de la informació i la comunicació en els processos de relació i atenció als ciutadans (tràmits, transaccions, etc.).
 • Coordina els diferents agents generadors de continguts socioculturals, i altres recursos informatius, per posar-los a l'abast de les persones del seu territori.
  Dóna a conèixer les possibilitats de les noves tecnologies de la informació i la comunicació a les diferents organitzacions i associacions que constitueixen el teixit social del seu territori per incrementar l'eficàcia de la seva actuació i alhora coordinar esforços en actuacions conjuntes per als ciutadans i ciutadanes.
  Anima les diferents organitzacions i associacions que constitueixen el teixit social del seu territori, perquè posin a l'abast dels ciutadans el màxim d'informació sobre les seves activitats i serveis a través de la xarxa.
 • Genera i difon a la xarxa continguts d'interès per al seu territori.
  Elabora continguts de webs per a les entitats o associacions civils del territori on actua per tal d'incrementar els recursos de la xarxa destinats als seus usuaris.
 • Contribueix a la inserció sociolaboral de les persones o col·lectius d'usuaris.
  Orienta els usuaris en la recerca d'ocupació sobre els recursos existents a Internet per incrementar els seus canals d'accés als empleadors (borses virtuals de treball, portals d'ocupació, etc.).
  Es coordina amb altres professionals de la orientació i la inserció laboral, per tal dissenyar i implementar accions conjuntes i complementàries dins els programes d'atenció a persones que cerquen ocupació.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE