Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Programador/a de GIS
Tècnic/a en programació GIS

Descripció

Un analista programador GIS dissenya i programa aplicacions informàtiques de Sistemes d'Informació Geogràfica (GIS). Aquests sistemes que es basen en l'ordinador s'utilitzen per emmagatzemar i manipular informació geogràfica. Aquest professional realitza les aplicacions a partir de diferents fonts d'informació, com ara mapes, teledeteccions, bases de dades, etc.

A més de fer possible l'anàlisi, la visualització i l'edició en mapes de la base de dades, l'analista programador GIS també desenvolupa eines que permeten crear noves dades a partir de les existents.

Tasques

  • Col·labora en l'estudi de viabilitat de la construcció del sistema de GIS. S'encarrega de la realització de l'anàlisi funcional especificant-ne els requeriments.
  • Dissenya les solucions sorgides de l'anàlisi funcional adaptant els requeriments a la tecnologia GIS específica per a cada sistema de hardware / software. També adapta els procediments elaborats per a l'obtenció, la gestió, la manipulació, l'anàlisi, el modelat, la representació i la sortida de dades.
  • Elabora la documentació del disseny a partir dels estàndards de programació més comuns (tecnologia COM, HTML, XML, etc.).
  • Un cop finalitzat el disseny, s'encarrega de programar el codi per tal de satisfer les especificacions funcionals. El llenguatge de programació utilitzat pot ser específic per a eines GIS o bé tractar-se d'un llenguatge de programació orientat a objectes (Visual C++, JAVA etc.).
  • Instal·la i prova les aplicacions per garantir-ne el funcionament. S'encarrega de la posada a punt del sistema, o tunning, abans que passi a la fase d'explotació.
  • A més a més, redacta la documentació i els manuals d'usuari.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE