Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Commis

Descripció

Aquest professional s'encarrega d'auxiliar el cambrer en la preparació i servei d'àpats i begudes als diferents establiments d'hostaleria. L'ajudant de cambrer té funcions específiques depenent del tipus d'establiment on treballi (restaurant, bar, cafeteria...) i de la seva vinculació al servei de barra o de menjador.

Tasques

  • Transporta i emmagatzema matèries primeres al magatzem i a la bodega de l'establiment.
  • S'ocupa de proporcionar aliments i begudes a mesura que són requerits al servei de barra o de menjador.
  • S'ocupa de reposar les peces que calgui de cristalleria, vaixella, coberteria i llenceria a fi que els mostradors sempre disposin del parament necessari.
  • S'encarrega de la preparació de les taules, de l'organització, de la correcta disposició de les cadires i la preparació de tot el servei de taula.
  • Els ajudants que treballen a restaurants col.laboren amb el cambrer en tot el procés d'atenció i servei al client ; des de la recepció al menjador, lliurament i recollida de la carta , selecció de menú i comunicació de la comanda a la cuina, fins a la realització d'algunes tasques de trinxat, flamejat, servei de guarnició, etc.
  • Despara les taules i s'encarrega d'ordenar el menjador i transportar el material a l'office.
  • S'ocupa de la neteja de la zona de treball.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE