Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la consultor/a expert/a en mobilitat urbana informa i assessora en matèria de mobilitat urbana sostenible tant a empreses privades com a l'administració pública. La seva funció és l'anàlisi i diagnòstic de la situació de la mobilitat d'una zona (àrea metropolitana, ciutat, barri, etc.) i el disseny de plans i mesures que aportin solucions als problemes detectats.

Així, proposa, per exemple, mesures integrals per resoldre la congestió del trànsit, reduir els temps d'espera al transport públic, millorar la mobilitat i la seguretat a les vies urbanes, disminuir la contaminació, facilitar l'accés al transport a persones amb mobilitat reduïda, o minimitzar l'impacte ambiental.

Tasques

 • Analitza i diagnostica:
  El model de mobilitat existent en una àrea determinada (ciutat, barri).
  La situació del trànsit, el transport públic, els vianants, i la seguretat viària de ciutats -mitjançant la definició d'hipòtesis, l'anàlisi de dades i la definició d'indicadors. Per obtenir informació, realitza enquestes de mobilitat viària a través de diferents canals (telefònic, web, GPS...).
 • Dissenya i executa plans:
  Per a la integració de la mobilitat en les polítiques urbanístiques i socials, potenciar el transport col·lectiu i caminar, millorar l'accessibilitat a tots els espais, incrementar la qualitat ambiental i l'estalvi energètic, recuperar l'espai públic urbà.
  De mobilitat urbana tenint en compte criteris de sostenibilitat, accessibilitat i millora de la seguretat.
  Tecnològics d'informació dels serveis de transport públic, trànsit i seguretat viària en temps real.
 • En tots els casos utilitza les noves tecnologies, en àmbits concrets, com per exemple, els espais per a l'estacionament de vehicles, les barreres arquitectòniques, la senyalització viària, la priorització semafòrica, la integració tarifària intel·ligent, el transport intermodal, les rutes urbanes en bicicleta, etc.
 • Elabora estudis detallats sobre localitzacions geogràfiques que requereixen la utilització de sistemes de cartografia digital, teledetecció i informació geogràfica (GIS).
 • Imparteix cursos de formació sobre mobilitat humana, urbana i sostenible a alumnat universitari, persones que es volen especialitzar en l'àmbit de la mobilitat urbana,o persones interessades en la matèria.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE