Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la consultor/a expert/a en mobilitat urbana informa i assessora en matèria de mobilitat urbana sostenible tant a empreses privades com a l'administració pública. La seva funció és l'anàlisi i diagnòstic de la situació de la mobilitat d'una zona (àrea metropolitana, ciutat, barri, etc.) i el disseny de plans i mesures que aportin solucions als problemes detectats. Així, proposa, per exemple, mesures integrals per resoldre la congestió del trànsit, reduir els temps d'espera al transport públic, millorar la mobilitat i la seguretat a les vies urbanes, disminuir la contaminació, facilitar l'accés al transport a persones amb mobilitat reduïda, o minimitzar l'impacte ambiental.

Tasques

Analitza i diagnostica:

  • El model de mobilitat existent en una àrea determinada (ciutat, barri).
  • La situació del trànsit, el transport públic, els vianants, i la seguretat viària de ciutats -mitjançant la definició d'hipòtesis, l'anàlisi de dades i la definició d'indicadors. Per obtenir informació, realitza enquestes de mobilitat viària a través de diferents canals (telefònic, web, GPS...).

Dissenya i executa plans:

  • Per a la integració de la mobilitat en les polítiques urbanístiques i socials, potenciar el transport col·lectiu i caminar, millorar l'accessibilitat a tots els espais, incrementar la qualitat ambiental i l'estalvi energètic, recuperar l'espai públic urbà.
  • De mobilitat urbana tenint en compte criteris de sostenibilitat, accessibilitat i millora de la seguretat.
  • Tecnològics d¿informació dels serveis de transport públic, trànsit i seguretat viària en temps real.

En tots els casos utilitza les noves tecnologies, en àmbits concrets, com per exemple, els espais per a l¿estacionament de vehicles, les barreres arquitectòniques, la senyalització viària, la priorització semafòrica, la integració tarifària intel¿ligent, el transport intermodal, les rutes urbanes en bicicleta, etc.

Elabora estudis detallats sobre localitzacions geogràfiques que requereixen la utilització de sistemes de cartografia digital, teledetecció i informació geogràfica (GIS).

Imparteix cursos de formació sobre mobilitat humana, urbana i sostenible a alumnes universitaris, persones que es volen especialitzar en l¿àmbit de la mobilitat urbana,o persones interessades en la matèria.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE