Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Story board creative on multimedia

Descripció

El creador de story boards multimèdia és qui dissenya i realitza les històries gràfiques que són la base per a creacions digitals o audiovisuals per a suports multimèdia, el cinema, el vídeo o la televisió.

Tot i que històricament els story boards "explicaven" una història, un espot publicitari o un film, a través de vinyetes estàtiques, actualment aquest sistema s'ha revolucionat gràcies a la incorporació de l'animació.

Avui, els creadors de story boards no només els poden crear en forma de còmic, sinó del que s'anomena animatic (story board animat). Aquesta és una disciplina de caràcter tècnic i artístic alhora, emmarcada en l'àmbit del sector audiovisual i multimèdia.

Tasques

 • Treballa amb l'equip creatiu d'un espot, curt o pel·lícula.
  Participa del procés creatiu del qual sorgirà la idea per fer la història.
  Aporta idees sobre com es pot representar gràficament en el story board.
 • Treballa amb dibuixants.
  De vegades dibuixa ell mateix els personatges i objectes del story board, però d'altres treballa conjuntament amb un equip de dibuixants i fa una animació del treball que ells han fet prèviament.
 • Crea el story board.
  Defineix, juntament amb l'equip creatiu, si el story board serà estàtic, si estarà en moviment o si es faran totes dues opcions en funció del client que hagi d'aprovar el projecte.
  Dissenya històries gràfiques amb els elements que hauran de ser presents en el story board.
  Crea i anima digitalment l'story board, i dóna una idea de com serà finalment el projecte: duració, tipus de seqüència, com s'explicarà la història i, fins i tot, quins seran els diàlegs.
 • Retoca el story board.
  Fa els retocs necessaris de la seva creació pel que fa al ritme, les seqüències, etc., per adaptar la història al gust del client.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE