Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

"Beauty Consultant", Dermoconseller, Assessor cosmètic, Demostrador de productes cosmètics

Descripció

Es tracta d'un perfil de clara orientació comercial que té com a principal finalitat aconsellar i orientar al client en l'adquisició de productes cosmètics. Normalment, treballa per una determinada firma de cosmètica, maquillatge o perfumeria, i ho fa, bé localitzat en un taulell o botiga, o bé visitant a clients, que poden ser distribuïdors, establiments comercials o particulars.
El professional que exerceix aquesta ocupació, a més de tenir una clara orientació a la venda, hauria de tenir coneixements d'estètica, maquillatge, imatge personal, etc., amb l'objectiu de poder parlar amb propietat del que ven, recomanar el més adequat, i explicar les possibles utilitats i aplicacions. En ocasions, a més de vendre els productes, ha de realitzar demostracions davant de petites audiències o treballs de prova sobre els clients. Davant del consumidor, ell és la imatge de la marca a la que representa.

Tasques

 • Atén al client i li recomana el millor producte que s'adeqüi a les seves necessitats i al seu estil de vida.
 • En ocasions realitza proves sobre la tipologia de pell, un estudi morfològic del rostre, etc. Amb aquesta finalitat, utilitza en alguns casos dispositius informàtics monitoritzats.
 • Ofereix una atenció personalitzada al màxim, sense escatimar temps en cada consulta. L'objectiu és que el client es familiaritzi amb el consultor i torni a demanar consell a la propera compra. En ocasions, es realitzen fitxes personalitzades per realitzar un seguiment.
 • Un cop escollits els productes adients per cada cas, li ensenya com aplicar-los, quins rituals d'ús ha d'establir durant cada dia, trucs per la seva utilització, etc.
 • Si és necessari, prova els productes amb el mateix client, realitzant-li proves de maquillatge o tractaments, perquè verifiqui "in situ" els resultats.
 • A vegades aquest tipus de demostracions es programen expressament per presentar nous productes o tècniques, i es fan davant d'una petita audiència a establiments, fires, centres comercials, etc. En ocasions, el conseller ha de viatjar per realitzar aquestes tasques de demostrador.
 • El consultor de bellesa és la imatge de la companyia al punt de venda, motiu pel que habitualment vesteix uniformat, per transmetre bona presència i si és el cas, utilitza els productes que comercialitza: maquillatges, perfums, etc.
 • S'encarrega de la neteja i ordre del punt de venda, col·locant els productes, controlant la mercaderia, els stocks, la caixa, etc. Es preocupa especialment dels productes en exposició i dels displays publicitaris.
 • Empaqueta, cobra i acomiada al client, obsequiant-lo amb mostres perquè provi nous productes que puguin ser del seu interès.
 • Si es tracta d'un perfil de coordinador o responsable de marca a diverses botigues, es trasllada a cadascun dels establiments i supervisa la bona col·locació dels productes, s'assegura del tipus d'atenció i informació que reben els clients per part dels dependents, etc.
 • De vegades, és el responsable de comunicar-se amb els clients més habituals realitzant mailings per informar-los de nous productes, promocions, regals, etc.
 • Part de la seva feina és estar en un reciclatge continu per conèixer totes les novetats del moment, les col·leccions de temporada, les noves tècniques... i així poder informar correctament a clients finals o a distribuïdors del producte, segons el cas.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE