Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Sommelier; Wine Steward

Descripció

És el/la professional que defineix i gestiona la línia de vins, caves i altres begudes alcohòliques d'un establiment. Una persona especialista, bona tastadora i coneixedora de les anyades, que se n'encarrega de la conservació correcta i assessora la clientela sobre els productes més adequats.

Tasques

 • Defineix la línia de productes de l'establiment.
  Crea la carta de vins (considerant denominacions d'origen), caves i altres begudes alcohòliques en funció del tipus d'establiment, de les característiques del menú i de l'època de l'any.
  Selecciona les marques i empreses proveïdores.
  Organitza l'emmagatzematge correcte dels productes que respecti les condicions de temperatura, llum i rotació dels productes en la bodega.
 • S'encarrega de la gestió de les compres.
  A curt termini, negocia amb les proveïdores els preus, les bonificacions i els recanvis necessaris, tenint en compte en tot moment el pressupost anual.
  Segueix les tendències de les bodegues elaborades i realitza, quan convé, compres a llarg termini.
 • Coordina l'estratègia de venda dels productes.
  Defineix la política de preus.
  En un establiment de restauració: assessora, informa i orienta la clientela i el/la cap de sala sobre els vins més adequats per a cada àpat.
  En un establiment comercial de vins i caves: realitza campanyes promocionals, organitza cursos de tast i exerceix una funció d'orientació i assessorament a la clientela.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE