Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Als hotels, restaurants i altres establiments de restauració, les cuines professionals de mida mitjana i gran s'han organitzat tradicionalment en diferents seccions: peix, carns, cambra freda, primers plats, pastisseria... Cada una d'aquestes seccions es denomina partida en l'argot professional. El cap de partida és el professional que es responsabilitza de la planificació, organització i supervisió de la partida o secció de la cuina al seu càrrec. Es tracta, per tant, d'una figura intermèdia en la jerarquia professional de la cuina situada entre el cap de cuina i altres cuiners, auxiliars i ajudants de cuina.

Tasques

  • Coordina la partida o secció de la cuina que es troba sota la seva responsabilitat.
  • Elabora i condimenta plats de la seva partida i en supervisa l'acabat (grau de cocció, condimentació, temperatura...) i la presentació.
  • Passa els plats al xef, un cop verificat el seu acabat, perquè aquest atorgui la seva aprovació definitiva abans de distribuir-los al menjador.
  • Supervisa la neteja i higiene de l'àrea de la cuina destinada a la seva partida i s'assegura del perfecte estat dels estris i les instal·lacions.
  • Coordina la feina del personal al seu càrrec (cuiners, auxiliars de cuina, etc.), distribuint-la en funció del volum de feina.
  • Col·labora en la instrucció del personal al seu càrrec.
  • Elabora informes que serveixen per controlar l'avituallament de matèries primeres, el consum dels diferents productes i la realització de les comandes necessàries.
  • En ocasions realitza els escandalls corresponents a la seva partida, determinant les quantitats de matèries primeres, el seu preu al mercat i el cost final de cada ració.
  • Participa en el control d'avituallaments, conservació i emmagatzematge de mercaderies.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE