Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Mobile UI Designer, Mobile Interface Designer, Mobile Visual UI Designer

Descripció

El/la dissenyador/a mobile UI s'encarrega del disseny de la interfície de l'usuari (User Interface en anglès -UI-) de les aplicacions per a dispositius mòbils (smartphones, tablets, etc.).


El seu objectiu és aconseguir que l'aplicació tingui un disseny visual i tècnicament atractiu, el conegut com a 'disseny centrat en l'usuari'. Per a fer-ho utilitza el disseny gràfic per a facilitar l'ús previst per a l'aplicació, equilibrant la funcionalitat tècnica amb els elements visuals, adaptats a les necessitats dels usuaris.


El dissenyador mobile UI habitualment treballa en estreta coordinació amb l'expert UX (User Experience) i el Mobile Product Manager, a partir de la creació de prototips i maquetes (wireframes i mockups) que permetin definir el disseny visual definitiu de l'aplicació.

Tasques

- Identifica la interfície d'usuari més adequada que ha de tenir l'aplicació, a partir de l'anàlisi dels seus potencials usuaris, utilitzant la informació recollida en diversos informes (generats pels departaments i/o responsables de màrqueting mobile, els experts en l'usuari, etc).


- Elabora el disseny de la interfície de l'usuari de l'aplicació mobile a partir de tècniques específiques:


o Realitza simulacions i prototips per centrar-se en la millora de la interfície de l'usuari.
o Fa test/inspeccions d'usabilitat per garantir l'accessibilitat de les aplicacions i la visualització correcta des de diferents sistemes operatius mobile (utilitzant tècniques de recorregut cognitiu, avaluació heurística, simulació en conjunt, etc.).
o Dissenya la interfície gràfica (GUI -Graphical User Interface-), és a dir, l'aspecte final amb el qual interaccionarà l'usuari, basant-se en els resultats dels test d'usabilitat i el tipus d'usuari definit.
o Crea gràfics de pantalla atractius per a l'usuari i treballa amb els enginyers i Mobile Product Managers per a desenvolupar interfícies d'Apps innovadores.
o Treballa amb els experts d'UX i responsables de màrqueting mobile per tal d'aconseguir dissenys visualment atractius pels usuaris i coherents amb la marca del negoci que permetin promocionar el producte.


- Revisa i actualitza els dissenys de les aplicacions mobile un cop estan al mercat, a partir del user testing i el feedback rebut pels usuaris.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE