Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Director d'operacions de producció

Descripció

El director d'operacions s'ocupa de la gestió de totes les activitats de l'empresa en matèria de compres, control de qualitat i planificació de la producció.

Aquest professional actua en l'entorn de la petita i mitjana empresa de construcció aeronàutica. Es tracta d'un àmbit de fabricació per encàrrec, habitualment són comandes unitàries i no repetitives, de producció simultània de sistemes diferents que presenten conflictes pel que fa als terminis de lliurament.

Per a la realització de les seves responsabilitats cal que tingui coneixement sore el ssistemes de planficaició curt, mig i llarg termini i sobre el control de materials i de les operacions i la gesitó de la qualitat total, aspectes que conformen l'administració de la cadena de subministrament (Supply Chain Mangement - SCM) La multifuncionalitat és un factor fonamental, aquest professional fa de peça de connexió entre el departament comercial i el de producció, i s'encarrega de fixar els compromisos amb els clients. D'altra banda, elabora la planificació per a cada encàrrec i comanda que es rep, i gestiona directament les provisions i el servei del producte al client.

Tasques

  • S'ocupa de la gestió informàtica de la informació sobre clients, proveïdors i comandes, que ha de ser actualitzada permanentment.
  • S'encarrega de la gestió del control de qualitat de l'empresa que, generalment, dirigeix l'enginyer de qualitat.
  • Resol les incidències interdepartamentals que puguin sorgir.
  • Es dedica al manteniment del sistema de seguiment, o traçabilitat, dels components en el producte final. La traçabilitat del procés permet identificar tots els components que integren el producte i les operacions específiques que se segueixen en la fabricació de cada equip individual. Aquesta tasca és important perquè implica la conservació al registre dels passos realitzats per fabricar un producte.
  • Planifica les ordres de producció i reparació tot establint un sistema de prioritats.
  • Gestiona les compres i s'ocupa del flux de subministrament perquè el procés productiu no tingui retards i el pla de producció s'executi de manera òptima.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE