Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Dependent/a de forn, Dependent/a de fleca, Dependent/a de fleca - degustació; Dependent/a de pastisseria

Descripció

La dependenta de forn de pa - degustació atén els clients i ven els productes de fleca i brioixeria aplicant la tècnica més adequada, i també serveix algun d'aquests productes als clients, a la zona de degustació de la tenda, acompanyats sovint d'una beguda. En ambdós casos es busca la satisfacció del client i la consegüent fidelització.

Tasques

  • Recull les especificacions del tipus de venda que el propietari de l'establiment defineix.
  • Estudia el producte que ven per conèixer les seves característiques específiques (per exemple, les característiques organolèptiques, les matèries primeres emprades, etc.) i oferir-lo al client adequat.
  • Resol dubtes i preguntes dels clients.
  • Intenta que els clients estiguin satisfets i que hi hagi una millora en les vendes derivades de la seva acció comercial.
  • Rep i atén el client.
  • Serveix al client allò que ha demanat.
  • Ven els productes de fleca i brioixeria al client.
  • Coneix i utilitza la caixa registradora.
  • Envasa i embala els productes que són per endur.
  • Pot aportar informació sobre les necessitats dels clients i/o les preferències a l'empresa contractant.
  • Si el forn té zona de degustació:
    Recull i/o transmet la comanda del client.
    Prepara el producte que el client vol per menjar (el posa al plat, talla, adjunta coberts, etc.).
    Prepara la beguda que el client vol (cafè, beguda refrescant, etc.).
    Cobra el valor de la degustació i torna el canvi correcte al client.
    Atén les reclamacions del client i les soluciona o les transmet a qui ho pugui fer.
  • Si és l'encarregat/da de la zona de vendes:
    Dóna assistència a la resta de dependents de l'empresa.
    Fa i quadra la caixa.
    S'encarrega de tenir canvi.
    Gestiona els torns dels empleats. Motiva l'equip.
    Coordina amb la producció les quantitats d'especialitats a produir. S'encarrega de l'aparador i de mantenir la zona de venda i degustació en perfecte estat de neteja.
  • Control d'inventaris, preparar tiquets i/o factures.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE