Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Director/a creatiu/iva de preproducció d'entorns digitals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Previz creative director

Descripció

El/la director/a creatiu/va de preproducció d'entorns digitals desenvolupa la seva tasca en la fase inicial de la creació del producte audiovisual: dirigeix el treball dels/de les artistes que defineixen la part creativa del producte (característiques, continguts i aspectes tècnics i formals).

També redacta el guió tècnic (on es defineixen tots aquests aspectes), crea seqüències i plànols digitals, realitza layouts (composició fotograma a fotograma en què les claus es defineixen com a fons, personatges, muntatge de les escenes, etc.) i animàtics (animació que actua com a prova per a comprovar el ritme i la durada del producte). A més, dirigeix el treball dels/de les artistes encarregats/des de materialitzar les idees que s'ha proposat.

La seva feina és de caire artístic (no tècnic); de fet, no té cap relació amb les fases de rodatge i postproducció de la pel·lícula o de l'audiovisual. Un cop ha realitzat la seva feina i la del seu equip, la integren al producte final l'enginyer/a artístic/a en realització digital, el/la director/a tècnic/a en processos digitals, el/la supervisor/a d'efectes visuals o, fins i tot, el/la director/a de fotografia. Per això és important que treballi coordinadament amb aquests/es professionals.

Tasques

 • Dirigeix el treball creatiu de preproducció.
  Condueix el treball del grup d'artistes de previsualització.
  Supervisa l'elaboració del guió tècnic, amb les seqüències i els plànols.
  Elabora l'story board en 2D (defineix plànols, fotogrames, camps i notes d'animació).
  Realitza els animàtics que serveixen com a prova animada del producte final.
  Realitza els layouts d'animació (composició fotograma a fotograma en què les claus es defineixen com a fons, personatges, muntatge de les escenes, etc.).
 • Supervisa la creació d'elements que aniran integrats al producte audiovisual.
  Defineix els elements que finalment s'integraran en la producció a partir de les proves i els models creats en previsualització, com ara storyborards, animàtics, etc.
  Supervisa la feina dels/de les encarregats/des de dur a terme la creació (en línia i en color) i el modelatge d'objectes (malles i textures) per mitjà de programes informàtics.
  Supervisa els/les artistes encarregats de realitzar els moviments virtuals de la càmera.
  Selecciona les lents virtuals.
 • Defineix les bases per integrar la feina creativa al producte final:
  Dissenya les preses per aconseguir els efectes dels equips de càmeres reals tradicionals.
  Defineix la manera de realitzar i retocar la feina creativa de preproducció per tal que es pugui integrar correctament en el producte final.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE