Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Director/a creatiu/iva de preproducció d'entorns digitals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Previz creative director

Descripció

El director creatiu de preproducció d'entorns digitals desenvolupa la seva tasca en la fase inicial de la creació del producte audiovisual: dirigeix el treball dels artistes que defineixen la part creativa del producte (característiques, continguts i aspectes tècnics i formals).

També redacta el guió tècnic (on es defineixen tots aquests aspectes), crea seqüències i plànols digitals, realitza layouts (composició fotograma a fotograma en què les claus es defineixen com a fons, personatges, muntatge de les escenes, etc.) i animàtics (animació que actua com a prova per a comprovar el ritme i la durada del producte). A més, dirigeix el treball dels artistes encarregats de materialitzar les idees que s'ha proposat.

La seva feina és de caire artístic (no tècnic); de fet, no té cap relació amb les fases de rodatge i postproducció de la pel·lícula o de l'audiovisual. Un cop ha realitzat la seva feina i la del seu equip, la integren al producte final l'enginyer artístic en realització digital, el director tècnic en processos digitals, el supervisor d'efectes visuals o, fins i tot, el director de fotografia. Per això és important que treballi coordinadament amb aquests professionals.

Tasques

 • Dirigeix el treball creatiu de preproducció.
  Condueix el treball del grup d'artistes de previsualització.
  Supervisa l'elaboració del guió tècnic, amb les seqüències i els plànols.
  Elabora l'story board en 2D (defineix plànols, fotogrames, camps i notes d'animació).
  Realitza els animàtics que serveixen com a prova animada del producte final.
  Realitza els layouts d'animació (composició fotograma a fotograma en què les claus es defineixen com a fons, personatges, muntatge de les escenes, etc.).
 • Supervisa la creació d'elements que aniran integrats al producte audiovisual.
  Defineix els elements que finalment s'integraran en la producció a partir de les proves i els models creats en previsualització, com ara storyborards, animàtics, etc.
  Supervisa la feina dels encarregats de dur a terme la creació (en línia i en color) i el modelatge d'objectes (malles i textures) per mitjà de programes informàtics.
  Supervisa els artistes encarregats de realitzar els moviments virtuals de la càmera.
  Selecciona les lents virtuals.
 • Defineix les bases per integrar la feina creativa al producte final:
  Dissenya les preses per aconseguir els efectes dels equips de càmeres reals tradicionals.
  Defineix la manera de realitzar i retocar la feina creativa de preproducció per tal que es pugui integrar correctament en el producte final.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE