Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Director de fotografia

Descripció

El director de fotografia i imatge digital supervisa tot l'equip tècnic involucrat en una producció audiovisual: els càmeres, els tècnics en il·luminació i la resta de l'equip tècnic.

Aquest professional controla la integració de tots els elements que conformen el producte audiovisual, multimèdia o d'animació (llargmetratges o curtmetratges per al cinema i la televisió, videoclips, videojocs, espots, sèries d'animació, etc.) i es responsabilitza del tractament final de les imatges digitals. De fet, la seva feina, és assegurar la qualitat de les imatges de la producció controlant-ne la il·luminació, els moviments i els angles de càmera.

Tasques

 • Participa en el plantejament de la producció.
  Abans de començar el rodatge, col·labora amb el realitzador en la concepció de la imatge.
  Ajuda a definir l'ambient general i les pautes de com ha de ser la il·luminació del film, espot o sèrie.
  Participa en el pla de rodatge i en l'elaboració o control del guió tècnic (on es defineixen els angles de càmera, els moviments, els efectes, la il·luminació, etc.).
  Defineix els materials necessaris per realitzar efectes digitals, visuals o especials en la producció.
  Determina quin tipus d'accessoris i de càmeres digitals (o analògiques, si es tracta d'un director de fotografia per a una producció audiovisual tradicional) seran necessaris per aconseguir els objectius marcats conjuntament amb el realitzador.
 • Dirigeix l'equip tècnic durant el rodatge.
  Controla la feina dels operadors de càmera, assistents, electricistes, il·luminadors, etc.
  Reajusta els enquadraments, suggereix modificacions d'angle, marca quines són les òptiques que s'han d'utilitzar, etc.
  Soluciona imprevistos tècnics durant el rodatge.
 • Controla la integració d'elements:
  Integra els diferents elements dels fotogrames i plans, com el color, el dibuix, el fons, les malles i les textures, per tal de donar a la producció harmonia i unitat.
  També defineix la composició, com han de ser els efectes visuals, com s'ha de corregir la il·luminació i quins són els efectes especials necessaris.
 • Supervisa el tractament de la imatge final.
  Manipula, reconstrueix, impressiona i visualitza imatges fixes i en moviment amb mitjans òptics, fotoquímics i digitals.
  S'ocupa del tractament de les imatges digitals per a la seva visualització definitiva.
  Supervisa els possibles errors de ràcord (incoherències, p. ex., que algú estigui entrant en una cambra per l'esquerra i en el següent plànol per la dreta).


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE