Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Digital technical director

Descripció

El/La director/a tècnic/a en processos digitals supervisa el desenvolupament de qualsevol procés digital que s'hagi d'incloure en les escenes d'una pel·lícula o d'un altre producte audiovisual. Per tant, es pot dir que participa en tots els estadis de la producció.

La seva funció principal és desenvolupar solucions tècniques i estètiques per a les seqüències que sotmet a l'aprovació del/de la supervisor/a d'efectes visuals o de l'enginyer/a artístic/a en realització digital. Aquestes solucions fan referència als moviments creats digitalment, a les geometries i perspectives, i a la manera com es visualitzen en pantalla els objectes i les escenes, entre d'altres.

Aquest/a professional també participa en el disseny inicial de les pintures, els efectes o les composicions que posteriorment produiran els artistes i els tècnics. Proposa anticipadament solucions als possibles problemes que puguin sorgir en la seva creació o integració.

També supervisa el treball tant dels/de les artistes que creen el processos digitals com dels/de les assistents tècnics/ques que participen en a la seva integració al producte final.

Tasques

 • Participa en el procés de preproducció.
  Treballa amb l'equip de preproducció per decidir quins programes informàtics s'han d'utilitzar i per contribuir al desenvolupament de les tècniques i la investigació específica requerida en la producció audiovisual en digital.
 • Supervisa el procés de creació digital.
  Planifica i crea els moviments, la geometria i la visió dels objectes i de les escenes generades per ordinador que després s'integraran en el producte audiovisual final.
  Dissenya i crea pintures, efectes i fins i tot programes per a la composició de seqüències digitals.
  Dissenya i crea geometries, il·luminacions, objectes i escenaris virtuals.
  Treballa amb el departament d'art en la construcció d'elements i personatges per a animació.
 • Integra els processos digitals al producte final.
  Determina quines solucions cal dur a terme per a cada plànol i dirigeix els artistes de rotoscopi i els seus/les seves propis/es assistents.
  Controla la textura i el color dels objectes, els aspectes tècnics d'efectes especials i les simulacions. També revisa les imatges finals.
  Participa en la supervisió (juntament amb el/la director/a de fotografia) de la integració definitiva de les escenes, les seqüències o els objectes digitals al producte final; controla que tinguin les textures, les proporcions i els colors adequats.
 • Supervisa el treball de l'equip de producció digital.
  Controla diàriament el treball de l'equip de producció (artistes i tècnics/ques) per assegurar que es segueix la línia de treball prevista inicialment.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE