Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Digital technical director

Descripció

El director tècnic en processos digitals supervisa el desenvolupament de qualsevol procés digital que s'hagi d'incloure en les escenes d'una pel·lícula o d'un altre producte audiovisual. Per tant, es pot dir que participa en tots els estadis de la producció.

La seva funció principal és desenvolupar solucions tècniques i estètiques per a les seqüències que sotmet a l'aprovació del supervisor d'efectes visuals o de l'enginyer artístic en realització digital. Aquestes solucions fan referència als moviments creats digitalment, a les geometries i perspectives, i a la manera com es visualitzen en pantalla els objectes i les escenes, entre d'altres.

Aquest professional també participa en el disseny inicial de les pintures, els efectes o les composicions que posteriorment produiran els artistes i els tècnics. Proposa anticipadament solucions als possibles problemes que puguin sorgir en la seva creació o integració.

També supervisa el treball tant dels artistes que creen el processos digitals com dels assistents tècnics que participen en a la seva integració al producte final.

Tasques

 • Participa en el procés de preproducció.
  Treballa amb l'equip de preproducció per decidir quins programes informàtics s'han d'utilitzar i per contribuir al desenvolupament de les tècniques i la investigació específica requerida en la producció audiovisual en digital.
 • Supervisa el procés de creació digital.
  Planifica i crea els moviments, la geometria i la visió dels objectes i de les escenes generades per ordinador que després s'integraran en el producte audiovisual final.
  Dissenya i crea pintures, efectes i fins i tot programes per a la composició de seqüències digitals.
  Dissenya i crea geometries, il·luminacions, objectes i escenaris virtuals.
  Treballa amb el departament d'art en la construcció d'elements i personatges per a animació.
 • Integra els processos digitals al producte final.
  Determina quines solucions cal dur a terme per a cada plànol i dirigeix els artistes de rotoscopi i els seus propis assistents.
  Controla la textura i el color dels objectes, els aspectes tècnics d'efectes especials i les simulacions. També revisa les imatges finals.
  Participa en la supervisió (juntament amb el director de fotografia) de la integració definitiva de les escenes, les seqüències o els objectes digitals al producte final; controla que tinguin les textures, les proporcions i els colors adequats.
 • Supervisa el treball de l'equip de producció digital.
  Controla diàriament el treball de l'equip de producció (artistes i tècnics) per assegurar que es segueix la línia de treball prevista inicialment.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE