Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Dissenyador/a d'espais expositius.

Descripció

El/La dissenyador/a d'espais d'art converteix el guió d'una exposició o la idea d'un espai artístic en un projecte d'intervenció espacial. La seva feina va dirigida a aconseguir uns objectes a vegades artístics o decoratius, a vegades museogràfics i de comunicació, que facilitin al públic la comprensió dels continguts de l'exposició.

La varietat d'espais en els quals treballa -urbans, museus, galeries d'art, etc.- i l'heterogeneïtat dels projectes que executa -exposicions temporals, muntatges museogràfics permanents, esdeveniments puntuals que necessiten una escenificació espacial...- li exigeixen una gran polivalència.

Tasques

 • Estructura l'espai expositiu definint el tipus de mobiliari, els materials, les textures, els colors i la il·luminació idonis.
  Utilitza tècniques comunicatives diverses -textos, gràfics, arquitectures, pantalles i ordinadors, obra plàstica, etc.- per delimitar els espais.
  Planifica un recorregut i un ritme de trànsit pels espais i considera els continguts i objectes que es mostren i els coneixements i les emocions que es pretenen transmetre al públic.
  Preveu el volum de públic que admetrà l'espai expositiu.
  Té en compte la idoneïtat del disseny per al contingut de la mostra o esdeveniment.
 • Intervé en el procés de producció de l'exposició.
  Prepara la documentació per a la contractació de les empreses que realitzen el muntatge.
  Dirigeix els treballs de muntatge i supervisa la feina dels/de les industrials que hi intervenen i realitza les modificacions puntuals que puguin presentar-se.
 • Té en compte les necessitats de conservació i de seguretat necessàries.
  Treballa en estreta col·laboració amb els/les conservadors/es de museus i els/les responsables de la conservació de les obres exposades.
  Està al dia de les novetats científiques i tecnològiques que es produeixen en els camps de la il·luminació, seguretat i climatització.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE