Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Els professionals dedicats a la creació de materials didàctics culturals elaboren productes i materials que faciliten i fomenten el coneixement adequats a diferents temàtiques, objectius i destinataris. Són creadors que orienten la seva activitat cap a l'educació en museus, centres culturals, jaciments arqueològics i altres equipaments culturals per tal de que l'activitat arribi i sigui entenedora per a tots els publics. Els quaderns didàctics, les maletes didàctiques i els materials en suports multimèdia constitueixen eines excel·lents a l'hora d'explicar continguts i de reforçar coneixements.

Tasques

  • Defineix el producte o el material didàctic tenint-ne en compte la temàtica, els continguts i el missatge informatiu a partir de la demanda i dels interessos del client.
  • Considera els destinataris i analitza el seu perfil, les seves motivacions, els seus interessos, les seves necessitats educatives i els seus mètodes d'aprenentatge.
  • Defineix els objectius i la finalitat educativa.
  • Selecciona el tipus de recurs educatiu més adient.
  • Avalua els recursos humans i materials.
  • Planifica el procés de disseny i de producció.
  • A partir dels continguts que es pretenen explicar es dissenya el material didàctic. És important doncs, que primer es defineixin molt bé els continguts perquè posteriorment sigui més fàcil construir un determinat material didàctic.
  • S'encarrega de la producció del material didàctic i executa o supervisa el procés d'elaboració.
  • De vegades també s'encarrega de l'edició, la promoció i la difusió, sobretot si estan en plantilla en un organisme cultural; tot i que el més habitual és que ho faci la pròpia empresa, o associació que encarrega el material didàctic
  • Avalua el funcionament dels recursos didàctics i elabora propostes de millora a partir de l'observació del funcionament del material en els diferents col·lectius o píblics als quals es vol arribar.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE