Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Dissenyador d'interfície.

Descripció

El dissenyador d'interface determina les característiques i el funcionament dels mecanismes o sistemes que permeten la interacció entre l'ordinador i l'usuari (interfície).

Entre d'altres aspectes, determina els camins que l'usuari pot seguir dins d'una aplicació informàtica, les imatges que apareixen en la pantalla i els criteris d'organització i consulta de les dades que conté l'aplicació.

Es tracta d'un perfil professional amb una forta connotació transnacional, atès que la preparació i els coneixements adquirits en aquest camp tenen un caràcter universal.

Tasques

 • Especifica els objectius i les característiques d'una determinada aplicació informàtica.
  Defineix com interactuarà l'usuari amb l'aplicació, quin serà el grau de dificultat per accedir a totes les opcions del programa i quina serà, en definitiva, la interfície que es trobarà (gràfic, text, etc.), d'acord amb els objectius marcats per al projecte (públic a qui es dirigeix, etc.).
  Dóna forma a les idees i els conceptes que es volen presentar en l'aplicació informàtica.
 • Estudia solucions tecnològiques per satisfer les exigències de l'aplicació.
  Es basa en els principis formulats per diferents disciplines, com ara el disseny gràfic, la usabilitat o l'ergonomia, per dotar l'aplicació de la millor interfície de cara a l'usuari.
 • Es serveix de models i prototipus per observar el funcionament del producte.
  Amb aquests models o programes comprova que el producte compleixi les expectatives per a les quals ha estat dissenyat.
 • Participa en la creació dels elements gràfics i verbals.
  Col·labora amb redactors de continguts i dissenyadors per tal de crear els elements de la interfície que funcionaran com a guies o ordres per a què l'usuari es mogui dins d'una determinada aplicació.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE