Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Aquest professional treballa en produccions audiovisuals o multimèdia que es basen en l'animació. L'intercalador és el dibuixant que realitza els girs i defineix les posicions dels dibuixos perquè posteriorment es puguin animar. Treballa després que el dibuixant principal hagi definit els models en línia o els dibuixos dels personatges, els objectes, els escenaris i els fons que apareixeran en una animació.

La seva feina, conseqüentment, és anterior a l'entrada en escena de l'animador en 2D o 3D, que és l'encarregat de donar el moviment definitiu als dibuixos. El dibuixant intercalador depèn del cap d'animació i treballa molt directament amb l'animador.

Tasques

 • Participa en el procés de creació d'una animació.
  Proposa idees per als dibuixos amb els creatius i editors.
  Desenvolupa idees per inspirar nous dibuixos.
  Participa en tot el procés creatiu com a membre de l'equip d'animació.
 • Prepara l'animació.
  Quan el dibuixant principal ha fet els models en línia o els dibuixos dels personatges, els objectes, els escenaris i els fons, l'intercalador dibuixa els girs i les posicions dels dibuixos, i després els anima (ho pot fer manualment o utilitzant eines informàtiques).
  Prepara tot el material i el documenta perquè l'animador tingui els dibuixos originals i totes les ordres i definicions de moviment possibles per als personatges o objectes.
  Si escau, fa canvis en els dibuixos originals per aconseguir moviments més realistes.
 • Dibuixa i anima els objectes secundaris del plà.
 • De vegades, si no hi ha una figura especialitzada, pot arribar a completar l'animació.
  Si no hi ha l'animador, l'intercalador pot culminar el treball d'animació un cop definides les línies mestres de moviment dels personatges i objectes de l'animació.
  En aquest cas, introdueix a un programa informàtic tots els dibuixos realitzats i els aplica totes les ordres i moviments que ha de realitzar cadascun dels personatges perquè el software li ajudi a crear l'animació en 2D o 3D.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE