Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Grafista.
Dissenyador gràfic.

Descripció

El dissenyador d'elements virtuals treballa en l'elaboració d'un producte audiovisual digital (pel·lícules, vídeos, videojocs, curts, espots, sèries animades, etc.) per al director de fotografia. El dissenyador també realitza l'acabat del treball d'altres artistes i operadors.

Es tracta d'un operador de programes informàtics que utilitza les seves habilitats pictòriques i els seus coneixements enl software d'animació per confeccionar el modelatge final dels elements (personatges, objectes, fons) que composen el producte final. El seu objectiu és donar-li un aspecte que no desentoni amb el look de la producció pel que fa a línies, colors, malles i textures.

És la persona que realitza la integració final de tots els elements rodats i creats digitalment per a una producció (que han passat per les mans del supervisor d'efectes virtuals o del director tècnic en processos digitals) i els dóna l'aparença que dicta el director de fotografia.

Tasques

 • Rep i analitza el material.
  El dissenyador d'elements virtuals rep de diferents fonts el material digital que compondrà el producte audiovisual i l'analitza i l'ordena per integrar-lo en un sol producte.
  Segueix les ordres del director de fotografia i analitza les línies visuals que aquest li marca per poder retocar tots els elements que composaran la producció. Ajuda a buscar colors i ambients apropiats.
 • Retoca i fa l'acabat del producte.
  Si escau, per integrar-los a les línies de la producció, modela els personatges principals i els secundaris, els objectes, els escenaris i els fons.
  Iguala els diferents elements que composen una producció en línia i en color.
  Utilitza software especialitzat per donar les mateixes malles i textures als elements d'una producció.
  Retoca les textures en digital i l'acabat de pel·lícules, vídeos, videojocs, curts, espots, sèries animades, etc.
 • Es coordina amb la resta de l'equip artístic i tècnic:
  Tot i que depèn de les ordres del director de fotografia, que li marca la línia a seguir, el dissenyador d'elements virtuals també s'ha de coordinar amb altres responsables artístics i tècnics, com el supervisor d'efectes virtuals o el director tècnic en processos digitals i amb altres perfils tècnics com els artistes de processos digitals o els compositors d'imatges digitals.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE