Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Cap de projecte
Responsable d'enginyeria logística

Descripció

El/La director/a d'enginyeria logística dirigeix el desenvolupament dels sistemes logístics i el disseny de la integració de tota la cadena logística. El seu camp de responsabilitats inclou l'organització i coordinació d'un equip de professionals per portar a terme projectes de reenginyeria logística.

Per tant, aquest/a professional defineix l'aplicació de nous processos logístics (cadena de subministrament a fàbrica i a les línies de producció, embalatges, mòduls de lliurament, sistemes de transport, etc.), la tecnologia i les infrastructures necessàries per aconseguir un flux òptim de materials i d'informació al llarg de tota la cadena de subministrament. És a dir, des que els materials arriben a la planta de producció fins que, transformats, es distribueixen entre la clientela final.

Bona part de la feina del/de la director/a d'enginyeria logística es basa en la interrelació, ja que ha de recopilar informació dels diferents departaments de l'empresa i, fins i tot, dels proveïdors, per poder fer comprovacions i determinar com millorar l'operativa existent i aprofitar-ne millor els recursos.

El/La director/a d'enginyeria logística, o cap de projectes, és també l'encarregat/da de fer el seguiment del projecte (terminis, recursos emprats, costos, etc.) i d'informar la direcció de l'empresa sobre l'evolució d'aquest. Depèn del/de la director/a de Logística.

Tasques

 • Dissenya els mètodes, sistemes i procediments per ajustar la producció a la demanda amb l'objectiu de disminuir costos.
 • Cerca l'optimització global de tot el procés logístic: des dels proveïdors/es, passant per la producció, gestió d'estocs i distribució, fins a la clientela.
 • Duu a terme els estudis tècnics per comprovar si els subministraments dels/de les proveïdors/es s'adeqüen a les especificacions donades per l'empresa, i estableix els nous procediments amb què aquests els han de servir - incloent-hi el tipus d'embalatge i de transport-, d'acord amb els plans de previsió de la Llista de Materials (BOM - Bill Of Materials), per satisfer els programes de producció.
 • Realitza els estudis per sincronitzar i acoblar els diferents components en els processos de producció i les metodologies de subministrament.
 • Fa estudis de millora i optimització de recursos i processos amb relació a fluxos interns de materials.
 • Determina els recursos necessaris i elabora el pressupost que implicaria un canvi en el procés logístic.
 • Proposa i aplica els projectes de millora de la seva competència.
 • Aplica els procediments de Gestió de la Qualitat Total (TQM - Total Quality Management) en els sistemes logístics.
 • Prepara els sistemes i procediments per a la distribució d'acord amb els plans logístics de vendes i flux de comandes.
 • Analitza el control estadístic de la qualitat del procés de producció i de les operacions.
 • Optimitza la flexibilitat del sistema de producció balancejant l'estoc, és a dir, ajustant de forma constant els estocs a les necessitats de la producció per eliminar els estocs innecessaris.
 • Dirigeix el disseny de l'estructura de les instal·lacions logístiques per optimitzar l'espai, la productivitat i la seguretat.
 • Dirigeix la investigació i l'aplicació de noves tecnologies i nous sistemes d'informació aplicats a la logística.
 • Avalua l'eficàcia del sistema logístic i dels processos de transport que utilitza l'empresa, i hi introdueix solucions de millora. Coordina l'equip que ha de dur a terme els canvis.
 • Planifica la tasques dels professionals que integren l'equip i, si és necessari, els forma en aspectes específics.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE