Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Cap de projecte
Responsable d'enginyeria logística

Descripció

El director d'enginyeria logística dirigeix el desenvolupament dels sistemes logístics i el disseny de la integració de tota la cadena logística. El seu camp de responsabilitats inclou l'organització i coordinació d'un equip de professionals per portar a terme projectes de reenginyeria logística.

Per tant, aquest professional defineix l'aplicació de nous processos logístics (cadena de subministrament a fàbrica i a les línies de producció, embalatges, mòduls de lliurament, sistemes de transport, etc.), la tecnologia i les infrastructures necessàries per aconseguir un flux òptim de materials i d'informació al llarg de tota la cadena de subministrament. És a dir, des que els materials arriben a la planta de producció fins que, transformats, es distribueixen entre els clients finals.

Bona part de la feina del director d'enginyeria logística es basa en la interrelació, ja que ha de recopilar informació dels diferents departaments de l'empresa i, fins i tot, dels proveïdors, per poder fer comprovacions i determinar com millorar l'operativa existent i aprofitar-ne millor els recursos.

El director d'enginyeria logística, o cap de projectes, és també l'encarregat de fer el seguiment del projecte (terminis, recursos emprats, costos, etc.) i d'informar la direcció de l'empresa sobre l'evolució d'aquest.

Depèn del Director de Logística.

Tasques

 • Dissenya els mètodes, sistemes i procediments per ajustar la producció a la demanda amb l'objectiu de disminuir costos.
 • Cerca l'optimització global de tot el procés logístic: des dels proveïdors, passant per la producció, gestió d'estocs i distribució, fins als clients.
 • Duu a terme els estudis tècnics per comprovar si els subministraments dels proveïdors s'adeqüen a les especificacions donades per l'empresa, i estableix els nous procediments amb què aquests els han de servir - incloent-hi el tipus d'embalatge i de transport-, d'acord amb els plans de previsió de la Llista de Materials (BOM - Bill Of Materials), per satisfer els programes de producció.
 • Realitza els estudis per sincronitzar i acoblar els diferents components en els processos de producció i les metodologies de subministrament.
 • Fa estudis de millora i optimització de recursos i processos amb relació a fluxos interns de materials.
 • Determina els recursos necessaris i elabora el pressupost que implicaria un canvi en el procés logístic.
 • Proposa i aplica els projectes de millora de la seva competència.
 • Aplica els procediments de Gestió de la Qualitat Total (TQM - Total Quality Management) en els sistemes logístics.
 • Prepara els sistemes i procediments per a la distribució d'acord amb els plans logístics de vendes i flux de comandes.
 • Analitza el control estadístic de la qualitat del procés de producció i de les operacions.
 • Optimitza la flexibilitat del sistema de producció balancejant l'estoc, és a dir, ajustant de forma constant els estocs a les necessitats de la producció per eliminar els estocs innecessaris.
 • Dirigeix el disseny de l'estructura de les instal·lacions logístiques per optimitzar l'espai, la productivitat i la seguretat.
 • Dirigeix la investigació i l'aplicació de noves tecnologies i nous sistemes d'informació aplicats a la logística.
 • Avalua l'eficàcia del sistema logístic i dels processos de transport que utilitza l'empresa, i hi introdueix solucions de millora. Coordina l'equip que ha de dur a terme els canvis.
 • Planifica la tasques dels professionals que integren l'equip i, si és necessari, els forma en aspectes específics.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE