Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Venedor/a d'establiment; promotor/a de vendes; assessor/a de vendes

Descripció

El dependent/a detallista de productes d'alimentació és la persona que rep i atén a la clientela que s'adreça a la botiga o establiment, proporcionant i venent productes relacionats amb el sector alimentació tals com carn, aus, peix, embotits, formatges, congelats, pa i pastisseria, begudes, fruita i verdura o productes envasats, entre d'altres.

Aquest/a professional té com a objectiu principal la venda de productes relacionats amb l'alimentació de les persones. Habitualment, el dependent/a de productes d'alimentació comença la seva trajectòria professional a l'empresa com a aprenent/a (també anomenat auxiliar) de dependent/a. Un cop assimilats els coneixements bàsics en mètode i en producte, evoluciona cap a dependent/a.

Habitualment, aquest perfil professional està en dependència del o la responsable de botiga o cap de secció.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil professional són:
  • Identifica les necessitats de la seva clientela realitzant les preguntes que siguin necessàries a l'efecte de precisar tan bé com sigui possible els productes que demandin.
  • Respon a les preguntes de la clientela i dóna informació sobre els productes de l'establiment i els serveis afegits que s'ofereixen (degustació de productes, transport a domicili, etc.).
  • Orienta, aconsella i ofereix diferents alternatives. Presenta al client/a els diferents productes/serveis que poden satisfer les seves necessitats; assessorant de forma precisa i ordenada sobre característiques particulars dels productes.
  • Prepara els productes i els empaqueta de forma ràpida i precisa, estèticament adequada, i tenint en compte l'estil i imatge que pretén transmetre l'establiment. Utilitza els materials pertinents i segueix les normes d'higiene vigents per tal d'assegurar la seva protecció física.
  • Tanca la venda i assegura el cobrament introduint de forma precisa i ràpida els codis de producte i/o preus a través de teclats o escàner. Indica verbalment l'import i verifica l'autenticitat dels diferents mitjans de pagament.
  • Vigila discretament els possibles furts i la manipulació perjudicial dels productes de l'establiment.
  • Atén les reclamacions i les transmet al seu superior jeràrquic, cap de secció o cap de botiga.
  • Supervisa l'estoc (productes peribles/productes amb diferents dates de caducitat), controla les existències de productes. Controla les caducitats. Reposa els articles esgotats i/o seguint els criteris i procediments de col·locació habituals. Contribueix a realitzar l'inventari de productes.
  • Detecta les necessitats d'aprovisionament en funció de les vendes efectuades per a l'actualització permanentment de l'estoc. Comprova les vendes realitzades en un període de temps a través dels bons de venda o la introducció informàtica de codis.
  • Manté actualitzades les etiquetes de preus i lliura materials publicitaris/promocionals ocasionalment i d'acord amb les instruccions rebudes.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE