Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Venedor/a d'establiment; promotor/a de vendes; assessor/a de vendes

Descripció

Aquests/es professionals són responsables d'assessorar a la clientela, avaluar les seves necessitats culturals i facilitar els productes (principalment llibres, música, videojocs o cinema) que més s'ajustin a la seva demanda. Es tracta generalment de productes que no exigeixin una formació tècnica específica.

Un dels seus principals objectius és ampliar i consolidar la cartera de clients que s'adreça a l'establiment, proporcionant i venent els productes i realitzant una atenció personalitzada, satisfactòria i de qualitat. És habitual doncs que es demanin professionals amb una imatge cuidada i facilitat de tracte.

Habitualment, aquest perfil professional està en dependència del o la responsable de botiga o cap de secció.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil professional són:
  • Rep i atén a la clientela que s'adreça a la botiga. Identifica les seves necessitats realitzant les preguntes que siguin necessàries a l'efecte de precisar tan bé com sigui possible els productes que demandin.
  • Estudia les fitxes tècniques dels productes culturals i domina les seves característiques, per tal de garantir la seva promoció i venda.
  • Orienta i aconsella, ofereix diferents alternatives i desenvolupa tasques d'assessorament cultural.
  • Prepara els productes, els empaqueta i tanca la venda.
  • Atén les reclamacions i incidències que queden dins del marc de la seva responsabilitat, i les que no pot resoldre les transmet a qui correspongui.
  • Supervisa l'estoc i controla les existències de productes. També contribueix a realitzar l'inventari de productes i detecta necessitats d'aprovisionament.
  • Fa la reposició de producte a les prestatgeries i als aparadors.
  • En algunes ocasions, pot emetre les comandes per a les reposicions de productes i ser responsable de la recepció dels productes.
  • Pot assumir la funció d'encarregat/da o de cap de secció en absència d'aquestes figures.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE