Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Dissenyador/a d'arquitectura efímera

Descripció

El/La dissenyador/a d'expositors o exhibicions planifica, dissenya i supervisa la construcció i instal·lació d'exposicions i exhibicions temporals o permanents que poden tenir una finalitat comercial o artística. A més dels coneixements tècnics apropiats, aquest/a professional ha de disposar també de certs dots i aptituds artístiques necessàries per poder dur a terme la seva feina.

Tasques

  • Determina les necessitats de la clientela conjuntament i, després, dissenya les produccions efímeres o escenogràfiques: expositors, estands, sales d'exposició, exhibicions o espectacles de durada limitada.
  • Realitza una investigació prèvia per tal de determinar les característiques ideals del disseny (dimensions, forma, localització, pes, materials, cost, seguretat, processos, simplicitat en el muntatge), segons les necessitats del client i el temps de vida de l'espai o instal·lació.
  • Prepara els esbossos i plànols esquemàtics dels dissenys preliminars.
  • Desenvolupa els dissenys en plànols i esquemes complets amb l'ajut de programes informàtics, programes de simulació o mitjançant la construcció de maquetes.
  • Defineix amb detall el procés de construcció i les especificacions dels materials, etc.
  • Discuteix els dissenys amb els clients i, si és necessari, els adapta per adequar-los a les seves necessitats o gustos, al pressupost o a altres tipus de restriccions.
  • En alguns casos, contracta la construcció de les estructures a empreses especialitzades i en supervisa la instal·lació.
  • Dissenya els interiors i els elements decoratius i publicitaris de les instal·lacions i espais efímers.
  • Col·labora en els acabats i en la decoració de la instal·lació de les estructures i dels espais efímers.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE