Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Interiorista
Decorador/a

Descripció

El dissenyador especialista en projectes de disseny d'oficines i seus de treball, és qui s'encarrega d'idear i desenvolupar l'espai on es desenvoluparan tasques professionals corporatives.
Requereix d'un coneixement especial de l'empresa, la seva cultura corporativa, organitzativa, departamental i de les relacions entre individus. Una anàlisi també del grau de tecnificació de l'empresa en mitjans, el medi ambient en què està, les tasques que realitzen els grups de persones i el grau de confort físic i psíquic, són altres requeriments a tenir en compte.

Tasques

 • Analitza el projecte.
  El professional necessita comptar amb uns coneixements especials de l'empresa: la seva cultura corporativa, organitzativa, departamental i de les relacions entre individus, així com el grau de tecnificació de l'empresa en mitjans i l'entorn en què es troba.
 • Estudia els objectius definits en el projecte o procura esbrinar-los amb tot detall.
  Analitza la cultura corporativa de l'empresa, l'organigrama funcional i departamental, l'espai arquitectònic i mediambiental disponible, les necessitats particulars de confort segons la feina que s'ha de dur a terme a nivell d'ergonomia, lluminositat, temes acústics i tèrmics, i l'accesibilitat a la documentació i els diversos mitjans tècnics. Altres temes importants a esbrinar són: la imatge de l'empresa, la freqüència de visites a la seu per part de diferents tipus de públic, clients, premsa, proveïdors, etc. i l'espai i imatge que es vol donar a cada un d'aquests ámbits.
 • Dissenya una proposta.
  L'equip de disseny proposa una idea creativa de l'espai a projectar i presenta elements per a la seva comprensió. En l'avantprojecte ha de quedar molt clara la distribució espacial dels llocs de treball, l'estructura i materials a utilitzar, l'ambient que es crearà i, fins i tot, donar una idea del mobiliari i la il·luminació que es vol aplicar. Si el projecte té una part de senyalètica, també es presenta una idea d'aquesta. Aquesta representació pot ser feta amb renders en 3D, animacions gràfiques en 3D, visites virtuals, plànols tècnics de cotes generals, mostres de materials i, fins i tot, una maqueta, per tal que el projecte es comprengui amb tota claredat.
 • Dissenya el projecte.
  Un cop aprovada la proposta d'avantprojecte, realitza el projecte amb la definició exhaustiva de tots els elements i detalls per a poder-lo desenvolupar industrialment o constructivament.
 • Coordina i gestiona la preproducció i producció del projecte.
  Segons l'estructura empresarial en què treballi, s'encarrega de coordinar altres professionals col·laboradors del propi equip o externs que tractaran altres aspectes de l'espai com pot ser la comunicació i imatge gràfica, si en té. Gestiona la producció final de l'espai amb tots els industrials, controlant la qualitat, els pressupostos i la realització i construcció final.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE