Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Infògraf/a

Descripció

El/La dissenyador/a infògraf/a es dedica a tractar la imatge en el periodisme (infoperiodisme). Converteix la informació escrita en elements gràfics com, per exemple, gràfics, dibuixos, taules, plànols, organigrames, etc.

El seu objectiu serà resumir o sintetitzar l'essencial de la notícia de forma clara i resumida.

L'infògraf/a periodístic/a ha de tenir la doble visió professional: la del periodisme i la del disseny gràfic. Acostuma a treballar amb una pressió de temps elevada.

Tasques

  • Recerca, analitza i sintetitza la informació.
    Analitza la informació que ha de convertir en una icona gràfica i estudia les diferents vies gràfiques per donar la informació més clarament. Si el projecte requereix una recerca específica de documentació o entrevista personal, les realitza.
    Per a la realització de les propostes haurà de tenir en compte el grau d'importància d'aquesta informació, la seva novetat periodística i, conjuntament amb el/la director/a d'art o responsable d'infografia, el pes específic que tindrà la icona gràfica en el conjunt de la notícia.
  • Dissenya diverses opcions gràfiques per a cada informació.
    Elabora una proposta gràfica que complementa o substitueix el text de la notícia. Utilitzarà recursos iconogràfics i tipogràfics per aconseguir-ho.
    Un cop aprovada la idea gràfica, realitza el disseny final per inserir dins de la maquetació de la notícia en la plana del diari.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE