Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Dissenyador/a de packaging

Descripció

El dissenyador industrial d'envasos s'encarrega de dissenyar i desenvolupar tècnicament qualsevol envàs o contenidor d'un producte líquid o sòlid.

Habitualment realitza projectes per a empreses de gran consum del sector de l'alimentació, beguda, perfumeria, cosmètica, higiene, detergents, etc. En aquests projectes, a l'igual que els de disseny gràfic d'embalatge, l'enfoc de màrqueting té una gran rellevància.

Partint d'unes necessitats industrials, d'uns objectius específics de presència en el punt de venda, i d'unes exigències de logística, comunicació i posicionament, el dissenyador idearà i executarà un envàs que respongui a tots aquests paràmetres, potenciï la imatge gràfica que s'hi vagi a aplicar i que es diferenciï i destaqui en el lineal del punt de venda.

Tasques

 • Anàlisi del projecte, l'empresa i el mercat.
  Abans d'iniciar el projecte, el dissenyador analitza el brífing o document on s'especifiquen els objectius de disseny, el posicionament del producte i de l'empresa i, per últim, l'usuari i la competència més directa.
  Els projectes d'envasos acostumen a tenir molts condicionants i requeriments: els processos industrials de la mateixa empresa, els materials de producció, la logística i l'emmagatzematge, el transport, el contingut de l'envàs i les seves característiques, la sostenibilitat mediambiental, etc.
  El dissenyador ha de conèixer i, per tant, investigar els objectius del projecte que poden ser que l'envàs s'apili perfectament, que tingui un facing important per poder posar-hi la gràfica, aparentar més capacitat de la que té, dotar-lo d'una ergonomia i usabilitat especial, innovar en la dosificació i obertura de l'envàs, etc.
 • Avantprojecte de disseny o elaboració de les primeres hipòtesis.
  El dissenyador d'envasos realitza diferents propostes creatives amb renders en 3D, i mostra les diferents vistes de l'envàs necessàries per comprendre l'avantprojecte: vista frontal, superior, tres quarts, etc.
  Si és necessari, simula una imatge gràfica aplicada al producte, y aporta també uns primers detalls tècnics, així com uns plànols acotats amb mides generals.
 • Projecte de disseny.
  Un cop seleccionada la via sobre la qual es treballarà, el dissenyador introdueix els possibles retocs i desenvolupa el projecte tècnic. En aquesta fase, el material que s'acostuma a lliurar són plànols de detall i conjunt, una memòria tècnica constructiva i maquetes de volum, si fossin necessàries.
 • Seguiment de la industrialització del projecte.
  Realitza el seguiment de la industrialització i la presèrie (si existeix), soluciona i realitza els possibles canvis que es puguin necessitar.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE