Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El dissenyador industrial de producte s'encarrega de dissenyar i desenvolupar tècnicament productes amb tecnologia mitjana i alta, habitualment en forma de maquinària més o menys domèstica on existeix un contenidor (capsa), un contingut (màquina i components) i una part de relació amb l'usuari. Per posar un exemple, podrien ser des d'electrodomèstics, màquines expenedores de bitllets o begudes fins a cadenes de màquines de producció industrials.

Per eliminació serien tots aquells productes que no fan referència als sectors del mobiliari i il·luminació, domèstics, urbans i tècnics i habitualment els projectes tene una certa complexitat pel nombre de components dels que es componen.

Els projectes de disseny industrial de producte responen habitualment a necessitats diverses: el redisseny d'un producte, la creació d'un nou producte, l'ampliació d'una gamma, la reducció dels costos de producció, la millora de les prestacions, etc., però en tots els casos es busca una innovació i diferenciació en el mercat.

Tasques

 • Anàlisi del projecte, l'empresa i el mercat.
  Abans d'iniciar el projecte, el dissenyador analitza el brífing o document on s'especifiquen els objectius de disseny, el posicionament del producte i de l'empresa client i per últim, l'usuari i la competència més directa.
  Si la informació aportada per l'empresa és suficient i els objectius són molt clars, el dissenyador passa a la fase de l'avantprojecte de disseny.
  En aquesta fase, el dissenyador, conjuntament amb l'empresa o consultories externes, pot realitzar estudis previs a l'avantprojecte que permetin crear un entorn de més innovació, estudis de tendències, de tecnologies, d'usabilitat, de sostenibilitat i medi ambient, d'ergonomia, etc.
 • Avantprojecte de disseny o elaboració de les primeres hipòtesis.
  El dissenyador proposa diferents eixos creatius amb diferents vistes del producte, selecciona i mostra diferents materials i acabats, i elabora uns primers conceptes tècnics, on normalment aquests productes ho requereixen.
  Els materials que utilitza per a la presentació són il·lustracions, renders en 3D i plànols acotats amb mides generals, en definitiva, material suficient per a la definició de les idees creatives.
 • Projecte de disseny.
  Un cop seleccionada la via sobre la qual es treballarà, introdueix els possibles retocs i desenvolupa el projecte tècnic. En aquesta fase, el material que s'acostuma a lliurar són plànols de detall i conjunt, una memòria tècnica constructiva i maquetes de volum, si fossin necessàries.
 • Seguiment de la industrialització del projecte.
  Realitza el seguiment de la industrialització i la presèrie (si existeix), i soluciona i realitza els possibles canvis que puguin aparèixer.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE