Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Director de centres de dia i centres residencials per a gent gran

Descripció

El director de serveis gerontològics dirigeix espais d'atenció i assistència a la gent gran en el marc d'una institució d'acollida parcial o total. En aquest sentit, planifica i organitza les activitats i recursos de la seva institució, d'acord amb paràmetres de qualitat, per tal de garantir la correcta prestació dels serveis que s'ofereixen des dels centres de dia o les residències geriàtriques.

Tasques

 • Planifica, organitza, gestiona i supervisa el correcte funcionament dels centres de dia i les residències de gent gran.
  Elabora els objectius de treball concrets a partir de la planificació general de gerència; estableix, si s'escau, el calendari, els responsables i el seguiment adient per a cadascuna de les àrees d'intervenció de la residència o centre de dia (salut, lleure, esport, etc).
  Avalua, com a mínim anualment, el grau de qualitat dels serveis i el grau de satisfacció dels usuaris.
  Actualitza la documentació oficial del centre, així com la informació corresponent als usuaris, vetllant pel compliment dels requisits legals establerts.
  Coordina l'atenció dels usuaris feta a través d'altres serveis, organitzacions i institucions afins (p. ex., àrees de serveis socials de les administracions públiques).
  Concerta la contractació de serveis o productes amb proveïdors externs a l'organització (càtering, serveis lúdics i recreatius, serveis d'esport i lleure).
 • Planifica, gestiona i supervisa les funcions assignades al personal del centre.
  Planifica i dirigeix reunions periòdiques de seguiment d'objectius entre tot el personal adscrit a l'organització.
 • Planifica, gestiona i supervisa els serveis amb relació a les persones ateses dins la seva organització.
  Supervisa l'atenció integral de la qualitat amb confort i seguretat per a tots els residents, i la garanteix durant les 24 hores del dia i tots els dies de l'any.
  Té cura de l'acompliment dels drets del resident i la lliure voluntat de l'ingrés o permanència de les persones ateses a la residència.
  Valora l'atenció i les necessitats de les persones ateses, així com els canvis que es puguin presentar en el decurs de la seva estada.
  Potencia la participació de la família del resident en la planificació de les activitats de la residència.
  Soluciona les queixes o suggeriments que puguin presentar els residents o els seus familiars.
 • Representa externament la residència o centre de dia.
  Estableix contactes amb empreses, organitzacions o administracions per tal de promoure o concertar la prestació de serveis.
 • Està al corrent de les novetats tècniques, tecnològiques i metodològiques en el camp de la gerontologia i l'assistència geriàtrica.
  Realitza accions de formació continuada per tal d'estar al corrent de les innovacions produïdes en el camp de la gerontologia i la geriatria, amb la finalitat de millorar la prestació de serveis del centre de dia o la residència.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE