Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'enginyer/a mecànic/a és un/a professional amb uns coneixements suficients per poder actuar en diferents departaments d'una empresa d'automoció (oficina tècnica, producció, controls de qualitat, etc.). Per tant, es tracta d'un/a tècnic/a multidepartamental. Actualment, atenent a la progressiva automatització dels processos de producció en el sector de l'automoció, els/les enginyers/es mecànics/ques tenen un protagonisme creixent en les àrees de producció, ja sigui en la mecanització, muntatge, control de qualitat, etc. També estan presents en les oficines tècniques, desenvolupant tasques de disseny del producte o treballant en seccions com olehidràulica, pneumàtica, etc.

L'enginyer/a mecànic/a ha de tenir una estreta relació amb altres tècnics/ques de l'empresa com són els/les d'electricitat o electrònica, ja que la mecànica està present en tot el procés de fabricació de les empreses d'automoció.

Tasques

En el procés de fabricació dins el sector de l'automoció, la mecanització juga un paper primordial. Tant els productes finals, com són els vehicles o els intermedis, con els diferents components, generalment registren un procés de mecanització.

Entre les tasques a realitzar es poden esmentar les següents:
  • Dissenya i desenvolupa nous productes.
  • Intervé en la realització i seguiment de la modificació d'articles.
  • Desenvolupa utillatges per l'acoblament de peces.
  • Intervé en el seguiment de la fabricació o modificació de motlles i matrius amb proveïdors.
  • Realitza mostres i prototips.
  • Defineix el procés d'industrialització.
  • S'encarrega de la gestió de projectes i seguiment dels mateixos.
  • Supervisa i dóna suport a la millora contínua de la producció.
  • Planifica i organitza la càrrega de treball.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE