Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'expert/a en e-Commerce i sistemes de pagament és el/la professional que dissenya i desenvolupa aplicacions i serveis a través de la xarxa (web i aplicacions per a mòbils i tablets) amb l'objectiu de facilitar la compra-venda de productes a través de la xarxa.

Així, per una banda, implementa el website o plataforma d'e-Commerce que conté el catàleg organitzat de productes, el sistema de cerca, les novetats i tot el relacionat amb l'aparador online i, per l'altra, desenvolupa el sistema de pagament que utilitza el website o plataforma per facturar les vendes, l'anomenat m-wallet.

Tasques

Pel que fa al sistema d'e-Commerce:

  • Identifica el sistema d'e-Commerce que millor s'adequa a les necessitats de l'empresa: Business to Consumer (B2C), Business to Business (B2B), Peer to Peer (P2P), Consumer/Business to Government (B2C/G), Business to Employee (B2E), Business to business to consumer (B2B2C), o Business to Network to Consumer (B2N2C). Tots ells són tipus de comerç electrònic amb funcionalitats adaptades als actors que hi intervenen (proveïdors, venedors i clients) i als canals de comunicació (web i aplicacions per dispositius mòbils i tablets).
  • Personalitza, manté i programa alguna de les plataformes d'e-Commerce de programari lliure, com per exemple, Magento, PrestaShop, Shopify, osCommerce, o ATG Dynamo.
  • Programa aplicacions web utilitzant llenguatges de programació com: PHP, ajax, Dijango, SQL javascript, jnet, CMS, programació de dispositius mòbils, J2EE, CSS, jQuery, Zend framework, HTML, entre d'altres.
  • Integra la plataforma d'e-Commerce a les xarxes socials mitjançant el desenvolupament d'aplicacions per Facebook o Twitter.
    Pel que fa a l'estratègia de vendes:

  • Proposa estratègies SEM (Search Engine Marketing) i SEO (Search Engine Optimization) de posicionament en portals web.
  • Planteja sistemes innovadors i d'optimització de canals de venda on-line basats en l'anàlisi de l'activitat i els sistemes de venda, i identifica les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies per donar suport al pla d'e-Commerce de l'empresa.

Pel que fa als sistemes de pagament:

  • Analitza el millor sistema de pagament, per exemple, pagament amb targeta de crèdit, o Paypal (sistema de pagament específic per la xarxa), i l'implementa.
  • Gestiona els mecanismes de transacció segurs a través del web, mitjançant l'aplicació dels sistemes com el Paypal, targeta bancària, moneda virtual, transferència bancària, Paybox, Mobipy; o a través del mòbil, mitjançant sistemes com el "m-payment" o el google wallet, basats en tecnologies NFC (Near field communication).

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE