Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Dissenyador/a UX mòbil, Mobile UX Designer, Director/a UX mobile

Descripció

L'expert/a en UX mobile (experiència de l'usuari o User Experience en anglès -UX-) s'encarrega d'estudiar i avaluar la interacció de l'usuari amb les aplicacions mòbils, per tal d'assegurar-ne un ús fàcil i eficient i, sobretot, que l'usuari tingui una bona percepció de l'App.

Realitza una anàlisi d'inventari del contingut de l'aplicació mòbil, durant el procés de desenvolupament de l'App i un cop s'ha llançat al mercat, per tal de identificar i proposar canvis en l'estructura de la informació que millorin l'experiència de l'usuari (UX), sobretot en termes de processos i eficiència.

Treballa estretament amb el dissenyador de l'aplicació mòbil i, en especial, amb els aspectes relacionats amb la interfície de l'usuari (UI), així com amb els especialistes de màrqueting, analítica i posicionament mobile per tal de conèixer amb detall el públic de l'App. Per aquest motiu, sovint el mercat de treball demana un sol professional expert en UI i UX

Tasques

Participa en la definició de les principals característiques de l'aplicació en relació a la interacció amb els seus usuaris:


- Analitza el públic al que es dirigeix la App i la percepció que tenen de la seva experiència amb les Apps.
- Estudia i compara l'eficàcia i qualitat de diferents interfícies d'usuari i les seva 'experiència de l'usuari associada, a través de l'elaboració de tests d'usuaris que li permeten proposar prototips i patrons.
- Dissenya els processos de l'usuari dins de l'aplicació per a generar interaccions fluides (userflow).
Garanteix que el contingut de l'aplicació i les funcionalitats d'aquestes siguin les adequades per contribuir a millorar la interacció de l'usuari amb l'App:


- Realitza inventaris de contingut i proposa canvis per millorar l'arquitectura de la informació, els processos, i l'eficiència de la interacció amb l'usuari.
- Treballa amb els dissenyadors per aconseguir una bona presentació visual que transmeti correctament la informació.
- Assegura una bona funcionalitat de l'aplicació: prioritza i presenta d'una manera fàcilment accessible els elements que tenen especial rellevància pel dispositiu mòbil i n'optimitza el contingut fonamental.
- Proposa solucions d'entrada de dades per part dels usuaris (User Input) a les aplicacions mobile.
- Planteja a l'equip de desenvolupament i disseny solucions adaptables als diferents contextos mobile (multitasca, poca connectivitat, moviment... ).


Realitza accions per generar fidelitat i confiança dels usuaris de l'aplicació mobile:


- Comprova que l'aplicació generi confiança als usuaris (sobretot en termes de privacitat i seguretat) i proposa els canvis necessaris per garantir-la.
- Elabora propostes d'instruments de feedback dels usuaris (notificacions, alertes, etc.) i ajuda .
- Defineix els principals elements i instruments, junt amb l'equip de màrqueting mobile, que garanteixin la facilitat per trobar una aplicació i repetir l'experiència.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE