Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Enginyer/a de recerca i desenvolupament

Descripció

L'enginyer d'R+D+i (Recerca, Desenvolupament, i Innovació) s'encarrega d'investigar, planificar i desenvolupar possibles millores en els productes desenvolupats per la seva empresa, tant pel que fa a la tecnologia base del producte com pel que fa al procés de fabricació.

La seva feina està destinada a augmentar el valor de les característiques dels productes en matèria de seguretat, precisió, prestacions, pes, etc. També està molt atent als procesos de transferència tecnològica aplicats a altes productes desenvolupats internament o en altres sectors industrials.

Per realitzar aquesta tasca, a més de tenir una visió de futur, necessita estar al corrent dels darrers avenços tecnològics i de les necessitats dels clients.

En un sector tan competitiu com l'aeronàutica o l'espai, aquests professionals vetllen per tal de mantenir i ampliar el segment de mercat de les emperses davant la competència d'altres proveïdors.

Tasques

  • Encapçala els projectes d'R+D+i de l'empresa, tasca que inclou la gestió dels recursos assignats a cada projecte d'R+D+i. En general, els equips de treball dirigits tenen una composició multidisciplinària, depenent dels requeriments de la investigació. El treball es du a terme bàsicament a les instal·lacions de l'empresa mateix, si bé en funció de les necessitats de proves i assojos. Una part es pot desenvolupar a les instal·lacions del client.
  • Confecciona el pla d'investigació i les proves de validació i verificació.
  • Documenta el procés seguit. Els projectes generen una important documentació en suport físic o digital del procés d'investigació i producció que, posteriorment, permetrà verificar que s'hagin acomplert els objectius marcats en el projecte inicial. També ha de cobrir els aspectes del procés de materialització (producció), dins els límits del projecte.
  • Elabora, si escau, la documentació de certificació del projecte. Alguns productes de la indústria aeronàutica requereixen una certificació de les autoritats aeronàutiques del país (Aviació Civil en el cas d'Espanya) abans d'autoritzar-ne l'ús i la venda al mercat. En aquests casos, és un requisit ineludible a l'hora de permetre'n la comercialització.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE