Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Expert/a en aplicacions TIC a la traçabilitat alimentària

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'expert en aplicacions TIC a la traçabilitat alimentària és el professional coneixedor de les Tecnologies d'Informació i Comunicació (TICs) que col·labora amb les indústries alimentàries en el disseny, la implantació i el manteniment dels sistemes de traçabilitat que els assisteixen en localitzar i rastrejar totes les matèries primeres, ingredients i envasos que utilitzen, així com els aliments que fabriquen i que venen als seus clients. Tenir aquest sistema de traçabilitat implantat és una obligació per a tot el sector d'alimentació a partir de l'1 de gener de 2005.

Tasques

 • Fa l'estudi tècnic del projecte: revisa la situació actual de la indústria alimentària i la compara amb les directrius normatives vigents i futures.
 • Prepara la documentació pertinent per a informar a la indústria alimentària sobre les pautes i accions necessàries per al compliment de les normatives, segons l'estat inicial detectat.
 • Coordina el disseny del sistema de traçabilitat que s'ajustarà a les necessitats i possibilitats de l'empresa client.
 • Coordina i fa el seguiment de la implantació del sistema:
  Gestió i seguiment de l'aprovisionament dels materials, equipaments, eines i productes necessaris
  Parametrització de solucions específiques
  Connexió de sistemes diferents que puguin formar part de la cadena alimentària
  Implantació i configuració del software. L'equipament de captura i enregistrament de dades, impressió i etiquetatge.
  Integració dels diferents entorns al sistema de traçabilitat
  Coordina plans de prova per a certificar la correcta implantació del sistema.
 • Dóna suport i servei de manteniment a la indústria alimentària per a garantir la correcta continuïtat del sistema implantat.
 • Coordina i/o imparteix formació al personal de la indústria alimentària client, per a donar a conèixer el sistema de traçabilitat implantat i de quina manera afecta a la seva activitat diària.
 • Coordina la revisió del sistema (tests de simulació de funcionament) i proposa les mesures correctores (si s'escau, per desviacions en el funcionament) o l'ampliació del sistema si la indústria alimentària ha ampliat o modificat d'alguna manera la seva activitat (elabora un nou aliment; canvia de proveïdors; té una planta més de fabricació, etc.).
 • Quan treballa per a petites empreses, donat que les necessitats d'aquestes són menys complexes, pot arribar a desenvolupar, a més a més, tasques més relacionades amb el disseny i desenvolupament del sistema de traçabilitat que implantarà l'empresa, mitjançant la utilització i adaptació de programes i tecnologies ja existents.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE