Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Editor/a

Descripció

La figura de l'e-editor/a neix com a conseqüència de la incorporació de les noves tecnologies al sector de l'edició, així com de l'increment dels mitjans de comunicació digitals. Aquest perfil s'encarrega de l'edició (correcció d'estil, gramatical i ortogràfica; adaptació del text escrit als espais corresponents; selecció dels continguts de principal interès, etc.) dels diaris i dels continguts editorials electrònics que es troben a la xarxa.

L'e-editor/a pot ser també responsable dels continguts d'aquestes publicacions o espais electrònics i fins i tot de la informació que nombrosos portals temàtics ofereixen al seu públic. El perfil de l'e-editor/a respon a una especialització en l'àmbit del periodisme i es diferencia del/de la periodista digital pel fet que, generalment, no es dedica a la creació de continguts propis.

Tasques

 • De vegades, si no hi ha una figura especialitzada com la del gestor de continguts, treballa amb els dissenyadors/es i els especialistes tècnics/ques en la construcció i l'estructura del suport digital en què es presentaran els continguts.
 • Coordina (en col·laboració amb el/la director/a del mitjà) l'activitat dels/de les escriptors/es, periodistes, etc., que participen en la publicació.
  Els marca els terminis de lliurament, la llargada dels textos i la presentació i l'estil, i està en contacte amb ells a fi de resoldre els problemes que puguin aparèixer.
 • Revisa, avalua i modifica articles, reportatges i tot tipus de material informatiu o divulgatiu perquè s'ajusti als criteris de la publicació.
 • Comprova la veracitat dels continguts utilitzant diferents fonts d'informació.
  És qui fa la comprovació final a fi d'assegurar-se que el material que es publicarà és correcte.
 • Participa en la definició de l'estil gràfic i de presentació dels textos que edita.
 • Treballa conjuntament amb dissenyadors/es i programadors/es per donar la forma més adient als textos, les imatges i els recursos que els acompanyen.
 • Publica a Internet, en xarxes internes o en d'altres suports multimèdia els continguts en què treballa una vegada acabat el procés d'edició.
  Els publica amb la freqüència que determina la periodicitat de la publicació (al minut, diàriament, mensualment, etc.), mitjançant sistemes de gestió de continguts que en fan possible l'edició i la publicació.
 • Revisa i manté els continguts publicats.
  Destaca els que poden ser de major interès i s'ocupa de garantir que el lloc web tingui agilitat i que els seus continguts canviïn periòdicament.
  També pensa en mètodes per promocionar-los.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE