Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Digital editor

Editor audiovisual en format digital

Muntador en format digital

Descripció

L'editor digital és el professional que s'ocupa de l'edició i el muntatge dels productes audiovisuals digitals.

Selecciona les millors imatges i seqüències del material enregistrat pel director de cinema i les munta en col·laboració amb aquest professional i amb altres components de l'equip tècnic, com ara el director de fotografia i el supervisor d'efectes visuals,.

El seu objectiu és aconseguir que el producte audiovisual tingui el ritme, la coherència, l'aspecte i totes les altres característiques fruit de la interpretació del guió que fa el director. Aquest professional ha de convertir el que sovint són centenars d'hores de rodatge i milers de plans en un producte final que no superi les dues hores i que compti amb un nombre d'escenes limitat.

És una ocupació que exigeix una gran habilitat tècnica i uns bons coneixements del sector audiovisual, així com de tot el que faci referència a l'equipament digital i a les aplicacions informàtiques necessàries per al tractament de les imatges i els sons digitals.

Tasques

 • Realitza la captura de les gravacions al equip de muntatge.
 • Selecciona imatges i seqüències a partir del material enregistrat pel director al llarg del rodatge.
  Escull amb l'ajuda del director les millors imatges i seqüències que, a més d'explicar cadascuna de les escenes, confereixen al producte audiovisual coherència i unitat a la vegada que aconsegueixen transmetre la interpretació original que el director ha fet del guió.
  Selecciona els canvis de càmera més adequats per donar ritme i expressivitat a les escenes.
  Treballa amb l'editor de so i amb el director musical per aconseguir sincronia i harmonia entre les imatges, els sons i la banda sonora.
  Col·labora amb el director de fotografia per escollir els plans més escaients en funció de l'aspecte final que ha de tenir el producte audiovisual.
 • A falta d'un tècnic de so, insereix el so de l'audiovisual quan no és en directe:
  Insereix la música, els diàlegs i els efectes sonors al producte audiovisual final de manera que s'asseguri la coherència del so amb la imatge.
 • Coordina, juntament amb l'equip d'efectes especials, l'edició de la pel·lícula en tecnologia digital.
  Amb el supervisor d'efectes visuals, s'encarrega de garantir la qualitat del suport digital de la pel·lícula.
  Supervisa el muntatge de les seqüències que contenen els efectes especials realitzades pel productor o supervisor d'efectes visuals.
 • Supervisa la informatització del material seleccionat.
  Fent ús d'una sofisticada maquinària i de modernes aplicacions de software, retoca digitalment el producte audiovisual a fi de millorar-ne la qualitat i la presentació.
 • S'encarrega de la supervisió final i de la posada a punt del producte audiovisual per a la primera exhibició amb el director i el productor:
  Dóna el seu criteri respecte les modificacions i els retocs finals abans de la presentació del producte al públic.
 • Elabora les còpies per a l'emissió i duplicats en el cas de la televisió i publicitat.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE