Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'enginyer de software de gràfics és el professional especialitzat en la creació i desenvolupament de software per als processos de producció d'ambients virtuals i efectes visuals (imatges interactives, imatges en 2D i 3D, etc.).

Com qualsevol programador, l'enginyer de software de gràfics genera instruccions en un llenguatge que l'ordinador pot "llegir". Aquest professional treballa en llenguatges adequats per al tipus de software que programa, com C++ o Java, entre d'altres.

Com els altres programadors, l'enginyer de software de gràfics també verifica les seves aplicacions, en resol els problemes, troba i corregeix errors i documenta el programa per als seus usuaris.

Tasques

 • Defineix i desenvolupa programes informàtics.
  Planifica i desenvolupa programes que reuneixen els requisits necessaris per produir efectes visuals. Entre aquests s'inclouen: eines de modelat, d'animació de caràcter i d'il·luminació; editors de sombrejat, d'imatges interactives i de composició; sistemes de partícules, etc.
 • Desenvolupa software que resoldrà problemes específics de la creació en 2D i 3D: dóna eines als artistes i els animadors per poder crear animacions en 2D i 3D.
  Coneix les necessitats i la forma de treballar d'artistes i creadors per poder oferir-los les eines òptimes per realitzar el seu treball.
  Utilitza llenguatges "orientats a objectes" com Java o C++ per construir els programes.
 • Actualitza, modifica i fa reparacions a les aplicacions.
  Desenvolupa plug-ins (petits programes informàtics per millorar les aplicacions principals i cobrir-ne les mancances) per a les aplicacions de gràfics tant comercials com desenvolupades especialment per a una empresa o grup de treball.
  Treballa en el desenvolupament continuat de les aplicacions que ha creat i implementa noves funcionalitats, com classificacions per als gràfics i programadors d'ambients.
  En detecta errors i els soluciona.
 • Verifica o dirigeix la verificació dels programes.
  S'assegura del funcionament correcte dels canvis i noves funcionalitats que ha afegit al software principal o als plug-ins que ha creat.
  Fa el paper de l'artista o creador multimèdia i utilitza (o fa que s'utilitzin) els programes abans de donar per definitiva la seva programació.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE