Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Especialista en UVA

Descripció

Són els/les empleats/des dels centres de bronzejat o d'altres establiments on s'ofereixen serveis de raigs UVA, com poden ser gimnasos, perruqueries, etc. El seu objectiu principal és atendre i informar el públic que sol·licita prendre sessions de bronzejat artificial, advertint-los de les bones pràctiques, prevenció, riscos, etc. També s'encarrega de la supervisió i manteniment de les cabines i de garantir les condicions higièniques. Per dur a terme aquesta ocupació són necessaris uns coneixements bàsics sobre radiacions, anatomia, fototips cutanis, dermatologia i un domini de la regulació vigent.

Tasques

 • Rep i atén el client segons les seves necessitats.
 • Si es tracta de la primera visita, l'assessora i li ofereix un pla de bronzejat personalitzat segons el seu fototip de pell, adaptant les diferents cabines i el temps d'exposició a les característiques de cada persona. Té la responsabilitat d'aconsellar o desaconsellar el bronzejat en casos especials com ara l'embaràs, lesions cutànies, etc.
 • Proporciona la informació pertinent sobre les bones pràctiques del bronzejat, advertint dels perills o contraindicacions. Per aquest motiu, ha d'oferir un imprès amb totes les dades que el client ha de conèixer sobre el bronzejat artificial.
 • Aconsella sobre els productes cosmètics més adients per abans i després de cada sessió, amb l'objectiu d'aconseguir una cura òptima de la pell.
 • Informa sobre la necessitat de protecció ocular, proporcionant al client algun mitjà de protecció si no en té.
 • L'acompanya a les cabines on realitzarà les sessions i explica el funcionament de cada terminal.
 • S'encarrega del manteniment higiènic i la desinfecció de cada cabina, abans i després de cada ús.
 • Controla els temps d'exposició i les llistes d'espera de cada cabina.
 • Informa sobre les promocions existents a l'establiment: cupons solars, cosmètics, etc.
 • Ha de conèixer totes les màquines bronzejadores del mercat i controlar el seu funcionament i manteniment. Amb això, ha de saber respondre a consultes sobre controls de qualitat, revisions, etc.
 • Cobra i acomiada la clientela.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE