Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Depilador/a

Descripció

Es tracta de l'esteticista especialitzat/da en l'eliminació del pèl corporal mitjançant diverses tècniques i procediments. La depilació és una de les preocupacions més antigues pel que fa a l'estètica i la bellesa personal i, encara que s'han aconseguit molts avenços en aquest sector, segueix sent el servei més demandat als centres d'estètica.

L'especialització en aquesta activitat ve donada a causa de les nombroses solucions depilatòries que existeixen, des de l'afaitament, cremes, cera, fins la depilació elèctrica, làser, etc., cadascuna recomanable per un tipus de pell i pèl. També és una important novetat la recent incorporació generalitzada del públic masculí a la depilació, que ha fet augmentar considerablement el nombre de clients d'aquests serveis.

Tasques

 • Rep el client amb qui normalment s'ha concertat una cita prèvia i s'interessa pel tipus de depilació que s'ha de realitzar i les zones que s'han de depilar. En cas que sigui convenient, es realitza un pressupost previ.
 • Avalua les característiques de la zona pilosa, estudiant quines tècniques són les més convenients per cada cas. El creixement i tipus de pèl corporal està marcat per diversos factors genètics, hormonals, alimentaris, etc.
 • Un cop la tècnica ja s'ha escollit de manera consensuada amb la persona client, procedeix a seleccionar i preparar els mitjans tècnics necessaris per realitzar el servei. Sempre amb les millors condicions de seguretat i higiene.
 • Situa a la persona a la llitera o en la posició més còmode per realitzar la depilació. L'informa en tot moment sobre el procés i, posteriorment, sobre les atencions que ha de proporcionar a la pell per mantenir-la en condicions òptimes.
 • Elimina el pèl per procediments mecànics, elèctrics o radioelèctrics, segons la tècnica escollida. En ocasions, es pot limitar a decolorar-lo. Si és necessari, aplica cremes o cosmètics sobre les zones ja depilades.
 • Cobra pels seus serveis, segons les tarifes establertes prèviament.
Algunes especificacions per les diferents tècniques de depilació són:
 • Si el pèl és molt fi i poc abundant, utilitza el mètode de la decoloració, que consisteix en tenyir-lo d'un to molt clar que passi pràcticament desapercebut.
 • Els mètodes de tallat o afaitament, mitjançant ganivetes o cremes depilatòries, és una altra possibilitat, però és més comú que les realitzi la persona client al seu domicili, que no que les sol·liciti a un professional.
 • El mètode de l'avulsió consisteix en arrancar el pèl des de l'arrel. Es pot realitzar utilitzant les pinces de depilar, la cera, la depilació elèctrica o la depilació làser.
 • La depilació amb cera, ja sigui calenta, tèbia o freda, és una de les més sol·licitades als/a les esteticistes. Mitjançant aquest sistema, especialment si ho realitza un/a professional en la matèria, s'aconsegueix el progressiu debilitament del pèl. Per un servei correcte, l'esteticista ha de conèixer els diferents tipus de cera existents, les diferents aplicacions, les posteriors reaccions de la pell, etc.
 • La depilació elèctrica consisteix en aplicar una corrent al bulb pilós per destruir les cèl·lules germinals. Existeixen diferents modalitats segons sigui el tipus de corrent que s'aplica; el/la professional ha de decidir quina és la més apropiada segons el tipus de pèl, color, gruix, tipus de pell o grau de sensibilitat de la clientela. Ha de rebre una formació adient, que normalment ofereixen les mateixes cases comercials que venen els aparells, per utilitzar correctament les corrents i conèixer la tècnica d'aplicació.
 • La depilació amb làser mèdic, o fotodepilació, és actualment el mètode més avançat. La seva aplicació ha d'estar sempre supervisada per un/a professional de la medicina; els esteticistes no poden manipular el làser mèdic, ja que l'aplicació incorrecta pot provocar cremades i altres trastorns. La tècnica consisteix en l'absorció de la llum làser per part de la melanina del pèl, per aquest motiu és molt efectiva sobre pells blanques amb pèl fosc. Els resultats són una debilitació del pèl, després de ser "atacat" per la radiació electromagnètica. Abans d'aplicar la depilació làser és recomanable realitzar un historial mèdic, amb l'objectiu de preveure reaccions adverses i evitar contraindicacions.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE