Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Nail Technician; Especialista en manicura i pedicura; Especialista en ungles esculpides

Descripció

Es tracta del/de la professional que realitza tractaments estètics específics per mans i peus, aplicant tècniques de manicura, pedicura, escultura d'ungles i aplicació de pròtesis artificials. L'objectiu és, fonamentalment, cuidar i embellir aquestes parts del cos. L'esteticista amb aquesta especialitat ha de dominar les diferents tècniques existents en la col·locació d'ungles esculpides, sempre buscant la màxima naturalitat. De la mateixa manera, ha de conèixer l'ampli ventall de possibilitats decoratives que existeixen: tècniques d'aerògraf, incrustacions de joieria, etc.

Tasques

 • Rep la clientela i, en primer lloc, revisa que no pateixin cap malaltia a les mans ni les ungles, per les quals pugui ser perjudicial algun dels treballs de manicura o pedicura.
 • Coneix a la perfecció els tipus de trastorns més comuns que pateixen les ungles naturals, aconsellant els tractaments o productes cosmètics més adients per tractar-los.
 • Consulta amb la persona client les seves necessitats i concreta quin treball realitzarà: un tractament estètic, una manicura simple, alguna decoració per un esdeveniment especial o, en el cas pertinent, la col·locació de pròtesis en les seves diverses modalitats.
 • Realitza una fitxa tècnica on es recullen totes les dades personals, especificant el tipus d'ungles, forma, color, gruix i altres peculiaritats que s'han de tenir en compte. Aquesta fitxa servirà per registrar quin tipus de tractament rep la persona client a cada sessió i serveix com a referència a futures visites.
 • MANICURA I PEDICURA: En aquests treballs comuns per mans i peus, neteja les ungles de residus, les llima amb cura, les hidrata, treballa les cutícules, aplica tractaments enduridors si és necessari i aplica els esmalts. En primer lloc una base protectora, després l'esmalt de color i tot seguit l'esmalt transparent per donar brillantor, si es desitja. També realitza massatges especials per mans i peus amb finalitats relaxants i circulatòries.
 • MAQUILLATGES ESPECIALS: Si sol·liciten treballs decoratius, treballa les ungles amb aerògraf, utilitzant plantilles o dibuixant sobre les ungles lliurement. També col·loca adhesius concebuts especialment per enganxar sobre l'ungla esmaltada com a decoració. Una altra forma d'ornamentació, més sofisticada, són les incrustacions de pedreria o de fils de colors.
 • UNGLES ESCULPIDES: En les ocasions en què es decideix col·locar ungles postisses, l'especialista decideix, analitzant els pros i contres, quina tècnica s'adapta millor al cas de la persona client. Donant les explicacions pertinents a l'interessat, decideix quin procés és més adequat per aconseguir el resultat que es busca. Existeixen tres tipus d'ungles postisses: les de porcellana, les de fibra de vidre o les de gel amb calci. És recomanable que el/la professional conegui totes les possibilitats, encara que en ocasions s'opta per l'especialització en una de les opcions. Després d'una col·locació de pròtesis, aconsella al/a la client com ha de cuidar les seves mans per garantir la duració de les ungles. Tot i això, com que l'ungla natural segueix creixent, el treball s'haurà de retocar de manera regular.
 • TRACTAMENTS ESTÈTICS: aplica tractaments per millorar l'estat de mans i peus: per exemple, parafines, peelings, recobriments de fang, banys florals, etc. Segons l'especialitat o les possibilitats del centre de treball.
 • Per estar sempre al dia, realitza un seguiment de les últimes tendències en treballs d'ungles, i així conèixer noves tècniques, els colors de moda de cada temporada, la irrupció de nous productes, esmalts, etc.
 • Si és un/a professional autònom/a ha d'organitzar la seva agenda de treball, controlar l'estoc de productes, consumibles, eines, etc., i fer les comandes pertinents per reposar-los.
 • Un/a especialista en ungles amb cert nivell pot impartir cursos ocasionalment, per transmetre els seus coneixements i experiència a persones que s'inicien en el tema.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE