Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Expert/a en anàlisi i disseny del producte

Descripció

L'ecodisseny suposa una nova manera de pensar, que incorpora criteris ecològics en la producció. Al mateix temps que es tenen en compte criteris tècnics, econòmics o de qualitat, l'ecodisseny també inclou l'aspecte ambiental.

L'ecodissenyador és el tècnic de grau mitjà o superior que dissenya objectes de consum o matèries per a la producció industrial, tenint en compte criteris ecològics pel que fa als materials, al procés productiu, a la vida útil i al reciclatge posterior dels objectes.

Tasques

  • Defineix el projecte i l'equip.
  • Determina els aspectes ambientals i les eines que s'han d'utilitzar i analitza el cicle de vida dels materials que intervenen en la producció d'un bé (des de la matèria primera fins als residus finals).
  • Realitza un informe on exposa les alternatives per a la fabricació del producte i valora cadascuna de les possibles solucions, i elabora croquis, prototips, projectes finals i processos productius.
  • D'acord amb els diferents quadres de l'empresa, tria les alternatives que millor s'adaptin al procés productiu i als objectius econòmics de l'empresa.
  • Cerca proveïdors de components en funció dels criteris de qualitat ecològica establerts en el disseny del producte final.
  • Organitza la producció, tenint en compte tot el procés.
  • Avalua el producte i els resultats.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE