Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Responsable de normes

Descripció

L'Expert en legislació alimentària és el professional que coordina tots els aspectes relacionats amb la normativa que afecta a qualsevol empresa alimentària, amb l'objectiu d'assegurar que els aliments que es comercialitzen compleixen tots els requisits que marca la legislació vigent, i de prevenir i assegurar que les empreses alimentàries estaran preparades per assumir les obligacions que es deriven de la normativa vigent que els afecta, i/o que en un futur els pot afectar.

Tasques

Responsable de normas
 • Gestiona les bases de dades internes en legislació alimentària, o bé, és la persona de contacte amb el proveïdor dels serveis d'alerta legislativa.
 • Està al dia de tota la normativa vigent que afecta als aliments elaborats en l'empresa i informa als departaments implicats, com els afecta i quines mesures han de prendre per adaptar-se.
 • Està al dia de les propostes de nova normativa i/o futures modificacions de la normativa vigent, per anticipar-se als canvis, estudiant de quina manera afectarà a tots els nivells de l'empresa (ex: productes, matèries primeres, envasos, processos, residus).
 • Informa als departaments implicats de les novetats legislatives, i de quina manera els afectarà per a prevenir-los i es prenguin les mesures necessàries.
 • Informa, assessora i suggereix canvis en totes les àrees de l'empresa (recerca, desenvolupament i innovació, producció, qualitat, marketing, comercial, recursos humans, seguretat laboral, medi ambient, comunicació al consumidor...) per adaptar-se a la legislació alimentària.
 • Assessora i valora conjuntament amb els departament implicats de l'empresa, quins possibles canvis i quins seran els més òptims, des de tots els punts de vista, inclòs el legal.
 • Audita el compliment de la normativa vigent en l'àmbit de l'empresa
 • Gestiona la documentació que certifica l'acompliment de la legislació vigent.
 • Assessora i /o actua com a interlocutor amb proveïdors, clients, administració, associacions, en els temes relacionats amb la normativa legal alimentària, en molts casos per donar el punt de vista de l'empresa i poder incidir en una resolució final favorable als interessos de l'empresa.
 • Coordina, i en alguns casos executa, les accions formatives o informatives del personal de l'empresa en matèria de legislació alimentària.
 • És el responsable de coordinar els departaments de l'empresa implicats quan es vol aconseguir una marca alimentària legalitzada, per exemple, una Denominació d'Origen o una Marca de Qualitat.
 • Detecta les possibilitats de subvencions i ajudes publicades per les administracions a les què es pot acollir l'empresa (per ex: Ajudes per R+D+I: Recerca, Desenvolupament i Innovació; ajudes per adherir-se a una denominació d'origen; per la implantació de sistemes de gestió de qualitat i seguretat; per formació, etc.).

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE