Ajuntament de Barcelona | Capital humÓEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei OrgÓnica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecciˇ de Dades de CarÓcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu Ómbit d'actuaciˇ. VostŔ podrÓ exercir els drets d'accÚs, rectificaciˇ, cancelĚlaciˇ i/o oposiciˇ mitjanšant comunicaciˇ per escrit a Serveis JurÝdics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupaciˇ

Altres denominacions

Responsable de normes

Descripciˇ

L'expert/a en legislaciˇ alimentÓria Ús el/la professional que coordina tots els aspectes relacionats amb la normativa que afecta a qualsevol empresa alimentÓria, amb l'objectiu d'assegurar que els aliments que es comercialitzen compleixen tots els requisits que marca la legislaciˇ vigent, i de prevenir i assegurar que les empreses alimentÓries estaran preparades per assumir les obligacions que es deriven de la normativa vigent que els afecta, i/o que en un futur els pot afectar.

Tasques

 • Gestiona les bases de dades internes en legislaciˇ alimentÓria, o bÚ, Ús la persona de contacte amb el prove´dor dels serveis d'alerta legislativa.
 • EstÓ al dia de tota la normativa vigent que afecta als aliments elaborats en l'empresa i informa als departaments implicats, com els afecta i quines mesures han de prendre per adaptar-se.
 • EstÓ al dia de les propostes de nova normativa i/o futures modificacions de la normativa vigent, per anticipar-se als canvis, estudiant de quina manera afectarÓ a tots els nivells de l'empresa (ex: productes, matŔries primeres, envasos, processos, residus).
 • Informa als departaments implicats de les novetats legislatives, i de quina manera els afectarÓ per a prevenir-los i es prenguin les mesures necessÓries.
 • Informa, assessora i suggereix canvis en totes les Órees de l'empresa (recerca, desenvolupament i innovaciˇ, producciˇ, qualitat, marketing, comercial, recursos humans, seguretat laboral, medi ambient, comunicaciˇ al consumidor...) per adaptar-se a la legislaciˇ alimentÓria.
 • Assessora i valora conjuntament amb els departament implicats de l'empresa, quins possibles canvis i quins seran els mÚs ˛ptims, des de tots els punts de vista, incl˛s el legal.
 • Audita el compliment de la normativa vigent en l'Ómbit de l'empresa
 • Gestiona la documentaciˇ que certifica l'acompliment de la legislaciˇ vigent.
 • Assessora i /o actua com a interlocutor/a amb prove´dors, clients, administraciˇ, associacions, en els temes relacionats amb la normativa legal alimentÓria, en molts casos per donar el punt de vista de l'empresa i poder incidir en una resoluciˇ final favorable als interessos de l'empresa.
 • Coordina, i en alguns casos executa, les accions formatives o informatives del personal de l'empresa en matŔria de legislaciˇ alimentÓria.
 • ╔s responsable de coordinar els departaments de l'empresa implicats quan es vol aconseguir una marca alimentÓria legalitzada, per exemple, una Denominaciˇ d'Origen o una Marca de Qualitat.
 • Detecta les possibilitats de subvencions i ajudes publicades per les administracions a les quŔ es pot acollir l'empresa (per ex: Ajudes per R+D+I: Recerca, Desenvolupament i Innovaciˇ; ajudes per adherir-se a una denominaciˇ d'origen; per la implantaciˇ de sistemes de gestiˇ de qualitat i seguretat; per formaciˇ, etc.).


Accessos rÓpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant AgustÝ
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Uniˇ Europea FEDER
Uniˇ Europea FSE