Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

És la persona experta que desenvolupa funcions d'anàlisi, negociació, compra i venda de futurs i opcions, que són contractes que comprometen (futurs) o donen opció (opcions) a comprar o vendre en el futur, un actiu financer a un preu establert (que es negocia i es tanca en la data en que es formalitza el contracte) i a canvi d'una comissió inicial.

L'expert/a en mercat de futurs i opcions opera sobre diversos actius financers, com per exemple, accions, divises internacionals, tipus d¿interès, bonus, participacions en societats o en fons d'inversió i futurs i opcions sobre matèries primeres o commodities (petroli, blat, etc.), entre d'altres. A Espanya, els futurs es negocien a través del MEFF (Mercat Oficial Espanyol de Futurs Financers).

Per dur a terme la seva funció, l¿expert/a en mercat de futurs i opcions realitza tasques similars a les que desenvolupa l'operador/a en borsa: compra i ven futurs i opcions generalment vinculats a les mateixes accions i índex que compra i ven l'operador/a de borsa. Ara bé, les estratègies inversores d'aquests dos perfils professionals s'adeqüen a operacions amb característiques diferenciades. Així, l'expert/a en mercats de futurs i opcions adquireix un compromís futur o una opció de compra/venda sobre un actiu, mentre que l'operador/a en borsa compra o ven un actiu en el present.

Tasques

Les tasques associades al perfil d'expert/a en mercat de futurs i opcions són les següents:
  • Analitzar l'evolució dels mercats financers (espai/àmbit en el que s'intercanvien actius financers entre els agents econòmics) per a detectar opcions d'inversió.
  • Realitzar accions de compra i venda de béns amb l'únic objectiu d'obtenir un benefici de les variacions dels preus (especulació diària amb futurs i opcions) en mercats americans, europeus i asiàtics (IBEX 35, S&P Europe 350).
  • Avaluar l'actualitat econòmica internacional per a preveure les interrelacions i efectes futurs en els mercats financers.
  • Detectar les tendències dels mercats financers per efectuar previsions de l'evolució futura dels preus dels actius financers (béns i drets negociables en els mercats financers) i de les matèries primeres.
  • Realitzar diàriament operacions de compra i venda de futurs i d'opcions.
  • Gestionar carteres d'inversió, que són el conjunt d'actius financers que posseeix una persona o societat.
  • Desenvolupar i aplicar estratègies d'inversió en els mercats de futurs i opcions tot utilitzant diverses tècniques d'anàlisi, per exemple, el chartisme, les fonamentals i les expectatives racionals.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE