Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Enginyer/a biomèdic/a en robòtica, diagnòstic per la imatge i telemedicina

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'enginyer/a biomèdic/a pot treballar en tres àmbits professionals: l'industrial, el sanitari i el de recerca. La seva feina es pot desenvolupar en els següents camps: implants i biomaterials; instrumentació mèdica; sistemes de diagnòstic, terapèutic i preventiu; processament de senyals mèdiques; dispositius per a discapacitats; aplicacions de radiació a la medicina; diagnòstic per la imatge i robòtica mèdica (per a la realització d'intervencions quirúrgiques).

L'enginyer/a biomèdic/a reuneix principalment coneixements d'enginyeria, medicina i també coneixements bàsics de física, química i biologia. És el nexe d'unió entre la medicina i l¿enginyeria, i és el/la professional que ha d'entendre allò que li demana el/la metge per poder definir les especificacions que haurà de tenir el producte. A part de les activitats de disseny, també gestiona projectes i pot ocupar-se de la fabricació, l'avaluació, la certificació, la comercialització, el manteniment, el calibratge, la reparació i la formació.

Tasques

Les tasques generalment associades a aquest perfil professional són:
  • Disseny i planificació del desenvolupament de projectes de recerca tant tècnicament com gestionant recursos de personal, de temps, etc.
  • Està en contacte amb el/la metge que necessita un producte determinat, reuneix tot el coneixement i defineix les especificacions del projecte juntament amb l'empresa final i el/la metge.
  • Crea prototips amb els quals s'efectuen les proves i s'analitzen els costos.
  • Dirigeix la realització de tota la documentació necessària per a la seva homologació (aprovació legal per l'administració competent) i comercialització: manuals d'ús, instruccions d'ús, compatibilitat electromagnètica del prototip, definició de la classe de producte.
  • S'encarrega de l'elaboració de l'informe tècnic final.
  • Busca proveïdors per a la fabricació de l'instrument o aparell. S'ocupa de les compres de materials.
  • Supervisa i coordina la reparació, l'adequació, el manteniment i l'optimització dels equips i instruments
    mèdics.
  • Pot participar en estudis sobre les interrelacions entre els sistemes físics i els sistemes biològics. Per exemple, en el cas d'un ull artificial, s'han de combinar elements microelectrònics (cables, circuits) amb altres materials (plàstics, metalls) i molècules biològiques (rodopsina) o aplicacions de nanobiologia.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE