Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Expenedor/a de benzinera; gasoliner/a

Descripció

Una estació de servei és un punt de venda de combustibles derivats del petroli per a vehicles de motor, generalment gasolina o gasoli. Encara que poden establir-se i comprar lliurement, les estacions de servei normalment s'associen amb les grans empreses distribuïdores, mitjançant contractes d'exclusivitat per tal d'augmentar la seva competitivitat.

L'expenedor/a de benzina és el o la professional que atén el subministrament de carburants i els altres serveis d'una estació de servei i s'ocupa del manteniment i la neteja de les instal·lacions. És el/la responsable d'atendre, orientar i assessorar sobre els productes (olis, lubricants, peces de recanvi senzilles, etc.) o serveis (neteja de vehicles, revisió d'aire als neumàtics, revisió d'aigua, etc.) que s'ofereixen a l'establiment. També realitza el cobrament dels productes.

Habitualment, aquest perfil professional està en dependència del o la responsable de l'establiment o coordinador/a d'establiments.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil professional són:
 • Rep i atén de manera immediata a la clientela que s'adreça a la botiga. Identifica les necessitats de la seva clientela realitzant les preguntes que siguin necessàries a l'efecte de precisar tan bé com sigui possible els productes que demandin.
 • Subministra carburants als vehicles, tot i que actualment en un gran nombre d'estacions de servei és el propi/a client/a qui s'omple el dipòsit de combustible.
 • Col·labora activament en les tasques de recepció i descàrrega dels camions cisterna que porten el carburant fins a l'establiment.
 • Assegura en tot moment l'acompliment de la normativa aplicable en matèria de prevenció de riscos laborals.
 • Mesura els nivells de carburant als tancs d'emmagatzemament i comprova del bon funcionament dels aparells sortidors.
 • Assegura el cobrament a caixa de totes les operacions de venda, tant en efectiu com a través del datàfon.
 • Realitza la liquidació diària de vendes i n'informa al seu/seva superior.
 • Manté en perfecte estat el conjunt de zones de l'establiment: instal·lacions centrals, zones d'accés i aparcament, tancs d'emmagatzematge, aparells de neteja de vehicles, senyalitzacions, àrees de subministrament, aparells de medició pressió neumàtics, aparells de subministrament aigua i aire, etc.
 • Anima el punt de venda, preparant els lineals de productes, optimitzant espais i buscant la complementarietat dels articles, amb la finalitat d'atreure l'atenció de la clientela sobre productes en oferta i promocions.
 • Reposa els articles esgotats seguint els criteris i procediments de col·locació pertinents.
 • Manté actualitzades les etiquetes de preus i lliura materials publicitaris/promocionals ocasionalment d'acord amb les instruccions rebudes.
 • Controla els estocs, tant de combustible com dels productes de la botiga. Detecta les necessitats d'aprovisionament en funció de les vendes efectuades per a l'actualització permanentment de l'estoc.
 • En alguns establiments, fa neteja de vehicles, neteja de vidres i parabrises, i comprovació de la mecànica bàsica de l'automòbil per a la clientela que ho sol·liciti.
 • Segons les dimensions del establiment pot realitzar funcions d'encarregat/da, duent a terme tasques de coordinació de personal, relacions amb proveïdors i interlocució amb la gerència.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE