Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a comercial en energia fotovoltaica; Responsable de desenvolupament del negoci fotovoltaic

Descripció

Aquest/a professional respon a un perfil comercial encarregat de promocionar el sector fotovoltaic. És un perfil altament especialitzat ja que les seves funcions s'encaminen cap a l'objectiu de desenvolupar estratègicament el negoci. La seva funció es basa en l'anàlisi continu del mercat, la busca de noves oportunitats i en general totes aquelles accions que contribueixin al desenvolupament creixent del sector. És un/a professional que acostuma a treballar en l'àmbit de la fabricació d¿equips, però la seva versatilitat el capacita per treballar en altres àmbits com la posada en marxa de parcs fotovoltaics o la gestió dels mateixos.

Tasques

Les tasques generalment associades a aquest perfil professional són les següents:
  • Detecta noves oportunitats de negoci i valora la possibilitat d'aprofitar-les en funció de la situació observada tant en el mercat com en l'empresa. Examina indicadors del mercat (competència, preus, legislació, distribució, etc.) i els valora conjuntament amb els indicadors a nivell de l'empresa (marges de benefici, inversions, etc.).
  • Examina els mercats nacional i internacional i estableix el grau d'obertura a nous mercats. Examina tendències actuals, diagnostica la fortalesa per a l'exportació i diagnostica possibles necessitats de potència instal·lada, nous equips o més capital humà.
  • Crea la xarxa de distribuïdors a nivell nacional i internacional. S'encarrega d'obtenir i gestionar el contacte amb els distribuïdors del producte, els hi proporciona informació i fa el seguiment de la seva evolució en termes de vendes.
  • Coordina el suport de producte a les filials i distribuïdors. Controla els canals de distribució i s'assegura que els equips arriben correctament al seu destí, tramita i soluciona les possibles incidències en el subministrament i gestiona el servei tècnic en cas d¿averies.
  • Maximitza la qualitat del servei al client mitjançant la posada en marxa de les metodologies de treball definides per l'empresa.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE